Brott och Straffe-Bloggen av cissan

Brott och Straff
2009-05-20
18:15:59
Kommentarer till inlägget...
Här nedan går att läsa vad besökare/läsare svarat på inlägget.


Tillbaka


Vilken
kommentar av Lise-Lotte (90.227.52.93 ), 2009-05-21 klockan 12:34:44.

klok bror du har :-)

//Lise-Lotte


Visst...
kommentar av cissan (inloggad ), 2009-05-21 klockan 19:59:28.

..det ligger i släkten ;-)

/cissan


Regelverk och Spel.........
kommentar av Boppe (81.237.218.30 ), 2009-05-26 klockan 10:59:40.

Begriper faktiskt inte brosans kommentar. Racingsporten har en oändlig massa regler som måste efterföljas, sannolikt många gånger fler än travsporten. Kanske vore det en bra ide att anamma något från motorsporten. Cylinder volym skulle kunna bli lungvolym inom travet och hästen med snabbaste tiden skulle få pool position (spår 1), ingen oäven tanke faktiskt men fan så krångligt att hålla reda på alla siffror. Och tänk så bra det vore att få reda på träningstiderna för varje ekipage, fan så många V75:or det skulle bli på ett år med en sån info! Däremot så finns det inget förbud mot stallorder inom motorsporten. Stallen har ju en inbördes tävling att ta hänsyn till precis som de flesta cykeltävlingar av typ giron nere på kontinenten och de har dessutom "hjälpryttare". Det var väl en "hjälpryttare i en vagn" som Svanstedt lekte förra helgen. Mig veterligt så förekommer det heller inte V-spel heller eller något liknande som ATG erbjuder, kanske för att det förekommer stallkörningar.
Undrar sa flundra om det inte ligger en del ironi i uttalandet om den kloka brorsan, eller?

//B


Nja..
kommentar av cissan (inloggad ), 2009-05-26 klockan 23:27:59.

..brorsan var definitivt inte ironisk, så mycket kan jag säga.

Däremot så är han noll intresserad av spel. Så jag tror fortfarande han tycker att stallkörning inte är något konstigt.

Och vad gäller det du nämner om lungkapacitet som exempel är knappt intressant hellr, vad jag tycker då.

Däremot har vi väl nästan "pool position", åtminstone i dubbelklasslopp, med handikapp (tillägg). Men lite bakvänt dårå...

När det gäller Elitloppet t ex, så är det väl snarlikt, då ettan och tvåan i försöken får välja spår först (=pool?).

Klart som korvspad att man inte kan ha exakt samma regler för motorsport som travsport, det är skillnad på maskiner och levande varelser. Däremot borde kanske reglementet ses över så både aktiva och de som ska döma har klara, raka regler att utgå från. Som det är nu blir det mest godtyckligt och svårt att vara objektiv.

Ett av problemen är väl de stora olikheterna på banorna, dvs nivån hos domare. Elitserien i hockey har sina elitdomare som åker runt, åtmistone på V75 och vis storlopp borde någon form av elitdomare kunna användas. Och inte de vardagsdomare som jag tror styr och ställer på den bana de verkar?

/cissan
Tillbaka


Kommentera?
Den här funktionen är främst till för att någorlunda kortfattat kommentera inlägget ovan. Vill Du ha svar och/eller diskussion så får Du troligen bättre gensvar på e-Travets forum. Du godkänner i och med att du skickar kommentaren att Din dators IP-adress, datum och tidpunkt loggas och visas tillsammans med Din kommentar. Är Du inloggad på e-Travet visas inte Din IP-adress!
Kommentarer som strider mot lagen kommer ovillkorligen att raderas samt i grova fall även polisanmälas.

Ditt namn/signatur:


Din mail:


Rubrik:


Inlägg:
Skriv in kombinationen Du ser i det grå fältet ovanför:


  

 

© 2002 - - - 2018-04-26 ©
cissan@e-Travet.nu