--> Forum   Första sidan   Tillbaka   Nytt inlägg   Information   Vett och etikett   Smiley-mall   Forum i frames   Om e-Travet  


Ska vi låta ATG döda travsporten?
skapat av  cissan  ( inloggad ) 2014-07-06 12:50:28 (386,30)

Jag skämtar inte, det kan bli verklighet med dataanimerade lopp, helt styrt av parametrar som någon spelkonstruktör bestämt. Då behöver vi sedan varken hästar, hästägare, tränare, kuskar, hästskötare, travbanor eller allt annat runt omkring travsporten. Vi behöver bara en dator och ett spel. ATG tror man ska locka nya travintresserade? Med detta lockar man enbart spelare, utan intresse för sporten. De kan lika gärna spela poker, lotto, stryktips, bingolotto, köpa trisslotter mm.

Äkta människor och djur eller fingerade, fiktiva, dataanimerade tingestar?
Tänk dig att du har möjlighet att spela på animerade hästar, styrda av en förinprogrammerad kod, fylld med parametrar som i slutänden avgör hur slutresultatet för ekipagen i loppen blir.

Du startar upp ditt program, får en startlista med ekipage, väljer ett och trycker på ”starta lopp”. Loppet körs, din eller nån annan häst vinner. Men du vet inte varför. Du kan inte diskutera en formkurva med en jobbarkompis. Eller höra tränarens/kuskens förklaring om varför det gick som det gick. Du själv kan ju göra en analys, men varför och på vilka grunder? Det är ju helt oviktigt eftersom det är en programkod i ett spel och parametrar inmatade av spelets konstruktörer som avgjort hela loppet. Som dessutom kan förändras utan att du vet om det och varför, eller ens när.

När du sen som nybörjare går på riktigt trav förstår du ingenting. Du känner inte igen en enda häst inte en kusk, inte en tränare. Du vet ingenting. Hur förbaskat kul är det? Och hur många nya travintresserade tror man att man lockar på detta viset? Man skrämmer tillbaka dem till datorn och spelet.

Jag VÄGRAR byta ut "mina" riktiga hästar, kuskar, tränare, hästskötare och ägare på banorna runt om i landet mot några fiktiva, dataanimerade saker utan liv.

Vi behöver LIV i travet, verklighet, riktiga känslor, inte döda låtsasindivider. Det är verksamhet för dataspelsbranschen, inte travbranschen. Startas detta upp med ATGs goda minne, av ATG och spel via ATG så dödar de sporten på sikt, den sport som de ska lyfta fram. Låt dataanimerade travspel finnas som komplement, men endast som dataspel, inte för att satsa pengar på. Fiktiva pengar – i en dataspelsvärld kan få folk intresserade och vilja besöka en travbana på riktigt. Låter man detta bli ett substitut för riktiga travtävlingar, så kommer inte folk behöva titta på riktigt trav i framtiden.

Nej, tacka vet jag när ett samlat fält kommer ut ur sista kurvan och upploppsklockan ringer.
Man hör hovarnas dova muller, man hör kuskarna riktiga rop, man hör publikens tjut. Då kan man tala om spänning, fart och underhållning av största format. Och tänk att inte få höra och se någons lycka över ett vunnet lopp, se någons besvikelse efter ett misslyckande. Att inte få ”gnälla” ut sin besvikelse när man missade en vinnare, och använda sina vanliga bortförklaringar om att kusken körde för passivt, för offensivt eller satt och sov. Det hör liksom till.

Till och med Micke Nybrinks krönikor blir överflödiga. Inte ens hans kommentarer kan vi hylla eller förkasta om detta blir verklighet. Eller andra skribenter, travtidningar, travtipsters mm.

Många arbetslösa blir det. Och en sport försvinner.


Ta inte ifrån oss livet, verkligheten och härligheten. AMEN.


Länk: ATG - Död åt travsporten      Svar: Ska vi låta ATG döda travsporten?  -  Conny   2014-07-15 18:18:57 (Läst 203 gånger, 15 svar)
      Rekrytering påbörjad?  -  cissan   2014-07-06 22:54:23 (Läst 244 gånger, 6 svar)


Bidra till e-Travet!
OBS! Frivilligt bidrag till e-Travets drift via länk till www.Payson.se. Läs mer HÄR.

Signatur/nick:     Lösenord:       


Svara på inlägget

Observera!
Det är enligt lag förbjudet att lägga ut någon annans namn, adress eller andra personliga uppgifter. Ett taget nickname/signatur kan dock inte härledas till en viss persons riktiga namn.

Det är enligt lag förbjudet att förtala någon eller använda kränkande uttalanden om/till någon.

Då e-Travet inte har, eller har tänkt söka utgivningstillstånd, så finns därmed ej heller enligt lag någon ansvarig utgivare. Det innebär också att e-Travet inte ur den aspekten skyddas av grundlagarna, t ex Tryckfrihetsförordningen och Yttrandefrihetsgrundlagen. Den som skriver ett inlägg är därför själv ansvarig för innehållet. Dock har e-Travet rättighet att radera inlägg som anses olämpliga.

När det gäller förtal och/eller kränkande uttalanden så gäller det givetvis även offentliga personer. Dock anses inte konstruktiv kritik som har med offentliga personers offentliga yrkesutövande att göra, som kränkande uttalanden. Alltså kan man kommentera och kritisera kuskar och tränare, precis som tidigare.

Om kopierad text från andra hemsidor/tidningar används, glöm ej ange källan. Från upphovsrättslagen 22 §: "Var och en får citera ur offentliggjorda verk i överensstämmelse med god sed och i den omfattning som motiveras av ändamålet. Lag (1993:1007)." Även för publicerade citat bör källa anges.

Namn:   

Email:   Rubrik:


Inlägg:


Länk:


Namn på länken:


  

Tillbaka    Skriv nytt inlägg

 

© 2002 - - - 2018-08-15 ©
cissan@e-Travet.nu