--> Forum   Första sidan   Tillbaka   Nytt inlägg   Information   Vett och etikett   Smiley-mall   Forum i frames   Om e-Travet  



Svar på Svar: I dagens Metro sid 6 skapat av  Mikael Öberg  2010-09-01 17:26:20 (300,235)


Svar: I dagens Metro sid 6
skapat av  Jea  ( inloggad ) 2010-09-02 10:42:23 (261,22)

Du tror inte att bostadsrättsföreningarnas framgång har något att göra med att folk faktiskt VILL bo så, inte att de TVINGAS till det? Att det finns en vilja i de flesta människor att faktiskt kunna bestämma över de egna "ägorna". I en borätt FÅR man måla en dörrlist grå, man FÅR måla taket svart, man FÅR lägga klinkergolv i köket, man FÅR lägga sin egen prägel på det egna boendet. I en hyresrätt får du be om LOV för att måla en dörrlist, du får be om LOV för att få lägga klinkergolv, du får be om LOV för att måla ett tak. Än värre är det eviga klagandet över repfonden, över att någon annan skall betala en del av den renovering man faktiskt tjatat till sig LOV om. Tittar man på gårdarna utanför lägger man över allt ansvar på någon annan. Man VILL att det skall vara fint, men man GÖR inte något åt det. Undantag finns så klart, när blommorna transporteras dit med bil så slinker några äldre damer oftast ut för att plantera dem. Vem vill bo under dessa förhållanden om man inte tvingas till det? Vari ligger glädjen, livskvaliteten .... den dödas snabbt av att det sitter en tomte på något kontor och bestämmer över hur X antal tusen personer skall bo. Jovars, att det blir fler borätter och att de är mer lönsamma förvånar mig inte alls, oavsett betydligt högre kostnader, större ekonomisk risk, mm för de som bor i dessa påfund. Det finns mängder med akademisk forskning om ämnet ifråga (hyresrätt vs borätt/hus där man berör ekonomiska, sociala, kvalitets och ett antal till aspekter, bara att googla och söka i universitetsdatabaser) och det är inte mycket som pekar på att en hyresrätt i dagens form har någon framtid. Folk bor i hyresrätter, men få VILL bo där.

/ Jea .. hyresrättsboende fram till 7-8 år sedan, och jag hoppas innerligt att jag aldrig mer behöver krypa/ringa till någon form av hyresgästförening och fråga om LOV att skapa en egen tillvaro i det hem jag bor i, oavsett om det handlar om att byta dörrhantag eller om att måla en dörrlist grå.


      Svar: I dagens Metro sid 6  -  Mikael Öberg   2010-09-02 18:02:55 (Läst 249 gånger, 8 svar)


Bidra till e-Travet!
OBS! Frivilligt bidrag till e-Travets drift via länk till www.Payson.se. Läs mer HÄR.

Signatur/nick:     Lösenord:       


Svara på inlägget

Observera!
Det är enligt lag förbjudet att lägga ut någon annans namn, adress eller andra personliga uppgifter. Ett taget nickname/signatur kan dock inte härledas till en viss persons riktiga namn.

Det är enligt lag förbjudet att förtala någon eller använda kränkande uttalanden om/till någon.

Då e-Travet inte har, eller har tänkt söka utgivningstillstånd, så finns därmed ej heller enligt lag någon ansvarig utgivare. Det innebär också att e-Travet inte ur den aspekten skyddas av grundlagarna, t ex Tryckfrihetsförordningen och Yttrandefrihetsgrundlagen. Den som skriver ett inlägg är därför själv ansvarig för innehållet. Dock har e-Travet rättighet att radera inlägg som anses olämpliga.

När det gäller förtal och/eller kränkande uttalanden så gäller det givetvis även offentliga personer. Dock anses inte konstruktiv kritik som har med offentliga personers offentliga yrkesutövande att göra, som kränkande uttalanden. Alltså kan man kommentera och kritisera kuskar och tränare, precis som tidigare.

Om kopierad text från andra hemsidor/tidningar används, glöm ej ange källan. Från upphovsrättslagen 22 §: "Var och en får citera ur offentliggjorda verk i överensstämmelse med god sed och i den omfattning som motiveras av ändamålet. Lag (1993:1007)." Även för publicerade citat bör källa anges.

Namn:   

Email:   



Rubrik:


Inlägg:


Länk:


Namn på länken:


  

Tillbaka    Skriv nytt inlägg

 

© 2002 - - - 2024-04-19 ©
cissan@e-Travet.nu