--> Forum   Första sidan   Tillbaka   Nytt inlägg   Information   Vett och etikett   Smiley-mall   Forum i frames   Om e-Travet  



Svar på Svar: Var beredda! (ej trav) skapat av  cissan  2011-11-09 15:22:43 (451,155)


Svar: Var beredda! (ej trav)
skapat av  Viroid  (81.94.81.160) 2011-11-12 10:18:38 (371,110)

Jag skulle säkert inte stå ut en dag på det där jobbet, och många med mig tycker likadant.

Men, vi har också en hel del problem med människor som inte kvalar in och kan ta ett jobb längre eftersom nivån hela tiden har höjts. Människor med diagnoser som ADHD eller Asperger och liknande som "förr i tiden" hade enkla jobb de kunde försörja sig på. Nu är de sedan länge bortrationaliserade, och det syns i siffrorna över vem som är utanför arbetsmarknaden.

Det här med produktivitet på lager är också svårt. Jag var med och gjorde en studie på ett företag där jag jobbade om just lagerpersonalens effektivitet. Det första vi kollade var hur många orderrader man klarade av i snitt. Det varierade från c:a 25 till över 50 per timme, och då kikade vi på hela veckor.

När man konfronterar personal med resultaten får man så gott som alltid höra att det beror på att man gör en massa arbete som inte är att plocka orderrader. Så vi började kika på filmerna från den veckan vi mätt, tagna med de övervakningskameror som suttit uppe ett par år. Föga förvånande visade det sig att de som var mest noga med att ta ut tompallar, lägga tomkartonger i komprimatorn, plocka upp skräp från golvet etc var de som plockade mest orderrader. Och de som fanns i botten var rökare som tog många och ganska långa rökpauser, som sprang runt med tipslapparna till de som spelade bolag, som kunde stå och titta på hur en chaufför rullade in färdiga pallar i en bil, för att sedan ta rökpaus och som hade ett till synes ganska ologiskt sätt att röra sig på lagret, omvägarna var många.

Naturligtvis blev det ett jävla liv på personalen som inte presterade, men som arbetsgivare måste man ställa sig frågan varför en del människor åstadkommer 100% mer av ett förvisso rätt tråkigt, men ack så nödvändigt arbete. Vad är det som de gör som inte de andra gör, och varför ha de nästan samma lön? Jag är övertygad om att de som inte presterade bäst egentligen inte var medvetna om vad de gjorde, inte maskade medvetet. Istället så handlar det om förmåga att planera sitt arbete, själv förstå vad som är kortaste vägen för att hämta något, slippa gå tillbaka en till en hylla där man nyss var för att hämta det man glömde, göra momenten vid datorn i rätt ordning etc. Det här hörlurssystemet hade förmodligen varit ett bra stöd för dem, medan det varit pest och pina på de som presterade bra ändå, eftersom det blivit ett hinder i sitt arbete då de är smartare och mer effektiv än en dator.


      Svar: Var beredda! (ej trav)  -  cissan   2011-11-12 11:40:19 (Läst 348 gånger, 87 svar)
           Svar: Var beredda! (ej trav)  -  Viroid   2011-11-12 12:43:41 (Läst 327 gånger, 54 svar)
                Svar: Var beredda! (ej trav)  -  cissan   2011-11-12 13:06:24 (Läst 372 gånger, 33 svar)


Bidra till e-Travet!
OBS! Frivilligt bidrag till e-Travets drift via länk till www.Payson.se. Läs mer HÄR.

Signatur/nick:     Lösenord:       


Svara på inlägget

Observera!
Det är enligt lag förbjudet att lägga ut någon annans namn, adress eller andra personliga uppgifter. Ett taget nickname/signatur kan dock inte härledas till en viss persons riktiga namn.

Det är enligt lag förbjudet att förtala någon eller använda kränkande uttalanden om/till någon.

Då e-Travet inte har, eller har tänkt söka utgivningstillstånd, så finns därmed ej heller enligt lag någon ansvarig utgivare. Det innebär också att e-Travet inte ur den aspekten skyddas av grundlagarna, t ex Tryckfrihetsförordningen och Yttrandefrihetsgrundlagen. Den som skriver ett inlägg är därför själv ansvarig för innehållet. Dock har e-Travet rättighet att radera inlägg som anses olämpliga.

När det gäller förtal och/eller kränkande uttalanden så gäller det givetvis även offentliga personer. Dock anses inte konstruktiv kritik som har med offentliga personers offentliga yrkesutövande att göra, som kränkande uttalanden. Alltså kan man kommentera och kritisera kuskar och tränare, precis som tidigare.

Om kopierad text från andra hemsidor/tidningar används, glöm ej ange källan. Från upphovsrättslagen 22 §: "Var och en får citera ur offentliggjorda verk i överensstämmelse med god sed och i den omfattning som motiveras av ändamålet. Lag (1993:1007)." Även för publicerade citat bör källa anges.

Namn:   

Email:   



Rubrik:


Inlägg:


Länk:


Namn på länken:


  

Tillbaka    Skriv nytt inlägg

 

© 2002 - - - 2024-04-19 ©
cissan@e-Travet.nu