--> Forum   Första sidan   Tillbaka   Nytt inlägg   Information   Vett och etikett   Smiley-mall   Forum i frames   Om e-Travet  



Svar på Svar: Var beredda! (ej trav) skapat av  Viroid  2011-11-12 12:43:41 (327,54)


Svar: Var beredda! (ej trav)
skapat av  cissan  ( inloggad ) 2011-11-12 13:06:24 (373,33)

Vad gäller funktionsnedsattas arbete så tror jag dehar mycket goda chanser att klara i princip vilket arbete som helst, med rätt stöd och hjälpmedel. Sen finns det givetvis olika grader av nedsättning och olika slags nedsättning. Men detta gäller ju inte bara funktionsnedsatta. ALLA ska i princip kunna utföra de flesta grundläggande arbetsuppgifterna, oavsett längd exempelvis. Oavsett kön. Tillgänglighet heter det.

Sen vet jag mycket väl att det finns latmaskar på alla arbetsplatser, men även detta är ledningens sak att ta tag i. Kan man inte se skillnad på "ögontjänare" och riktiga arbetare ska man heller inte leda ett företag. Anställer man personal och inte under flera månader kan bedöma dugligheten så ska man inte anställa personal, då ska någon annan göra det.

Men produktivitet är mer komplext än så. Alla kan inte vara på topp hela arbetslivet, en äldre kan inte hålla samma tempo som en 20-åring. Men kompenserar ofta i noggrannhet och organisation av arbetet. Vad ledningen ofta tittar på är folk som springer runt som tokar, de är kanonbra anställda. Men de ser inte på hur mycket fel som görs under effektivitetspressen. De ser inte till vilka arbetsskador de ådrar sig för att de inte tar sig tid att lyfta rätt eller använda lyfthjälpmedel, för att det helt enkelt går snabbare genom att "fuska". Sånt ser ledning ofta genom fingrarna på, helt enkelt för att "de vill ju så gärna avra snabba och är det också", samt att "de får väl skylla sig själva om de inte gör rätt eller använder de saker vi har till hands".

Resultatet av ovanstående blir utslitna äldre som numer blir lättare och lättare att göra sig av med, in med fler yngre och raska som orkar hålla tempot, slit ut dem och kicka iväg dem när de inte orkar hålla farten längre. Och i samma veva vill de sänka lönen för de yngre?!?!

Nä, det rimmar väldigt dåligt. Och jag vet att det är ganska utbrett problem på många arbetsplatser idag. Än värre där de anlitar bemanningsföretag. Lyckas du inte tillräckligt bra åker du därifrån, byts ut och får inga fler uppdrag. Slit och släng är dagens modell. Tror du kan få det svaret på 90% av alla arbetsplatser idag, produktivitet ska mätas men som du säger, man ser inte de självklara bitarna som ger helheten.

/cissan




Bidra till e-Travet!
OBS! Frivilligt bidrag till e-Travets drift via länk till www.Payson.se. Läs mer HÄR.

Signatur/nick:     Lösenord:       


Svara på inlägget

Observera!
Det är enligt lag förbjudet att lägga ut någon annans namn, adress eller andra personliga uppgifter. Ett taget nickname/signatur kan dock inte härledas till en viss persons riktiga namn.

Det är enligt lag förbjudet att förtala någon eller använda kränkande uttalanden om/till någon.

Då e-Travet inte har, eller har tänkt söka utgivningstillstånd, så finns därmed ej heller enligt lag någon ansvarig utgivare. Det innebär också att e-Travet inte ur den aspekten skyddas av grundlagarna, t ex Tryckfrihetsförordningen och Yttrandefrihetsgrundlagen. Den som skriver ett inlägg är därför själv ansvarig för innehållet. Dock har e-Travet rättighet att radera inlägg som anses olämpliga.

När det gäller förtal och/eller kränkande uttalanden så gäller det givetvis även offentliga personer. Dock anses inte konstruktiv kritik som har med offentliga personers offentliga yrkesutövande att göra, som kränkande uttalanden. Alltså kan man kommentera och kritisera kuskar och tränare, precis som tidigare.

Om kopierad text från andra hemsidor/tidningar används, glöm ej ange källan. Från upphovsrättslagen 22 §: "Var och en får citera ur offentliggjorda verk i överensstämmelse med god sed och i den omfattning som motiveras av ändamålet. Lag (1993:1007)." Även för publicerade citat bör källa anges.

Namn:   

Email:   



Rubrik:


Inlägg:


Länk:


Namn på länken:


  

Tillbaka    Skriv nytt inlägg

 

© 2002 - - - 2024-04-25 ©
cissan@e-Travet.nu