--> Forum   Första sidan   Tillbaka   Nytt inlägg   Information   Vett och etikett   Smiley-mall   Forum i frames   Om e-Travet  



Svar på Elitloppet, Heat 1 skapat av  cissan  2012-05-21 21:34:21 (332,48)


Presentation av hästarna
skapat av  cissan  ( inloggad ) 2012-05-21 21:40:57 (358,22)

Försök 1

1 Windsong Geant - Kanada
Kön: valack
Ålder: 5
Tränare: Robert Coole
Kusk: Rick Zeron
Rekord: 1.09,5
Insprungna pengar: 2 641 900 kronor
Segerprocent: 17
Största seger: Open Handicap Trot, Woodbine 2012

Styrka: 5
Speed: 9
Startsnabbhet: 10
Form: 8

Kommentar: Loppets joker som flugits in från Kanada där han tävlat hela karriären. Ganska tunt meriterad som unghäst, men har klivit rakt upp i högsta klassen i år och vinkade adjö genom att besegra hemlandets fixstjärna San Pail regelrätt i sista starten innan avfärden. Blek i Europadebuten i Oslo Grand Prix, men hade haft dåliga förberedelser och får nu tävla på sin normala distans. Oerhört startsnabb och har öppnat 1.04/400 meter, men storvuxen och frågan är om han får ut hela sin explosivitet från innerspår?

2 Oracle -Sverige
Kön: hingst
Ålder: 6
Tränare: Stefan Melander
Kusk: Erik Adielsson
Rekord: 1.11,9
Insprungna pengar: 3 996 754 kronor
Segerprocent: 15
Största seger: Ådalspriset, Dannero 2012

Styrka: 7
Speed: 7
Startsnabbhet: 7
Form: 9

Kommentar: Reserv som kom in i sista stund sedan Raja Mirchi fått lämna återbud på grund av skada. Framgångsrik som unghäst med andraplatser Svenskt Travkriterium och det italienska storloppet Orsi Mangelli. Hade svårt att hävda sig mot de allra bästa i fjol, men härdades under en vinter i Frankrike och har visat storform sedan återkomsten. Tvåa bakom Sanity i Guldbjörken och följde upp med V75-seger trots tung resa. Får nu sitt stora elddop i eliten.

3 Caballion - Sverige
Kön: hingst
Ålder: 6
Tränare: Henrik Larsson
Kusk: Fredrik B Larsson
Rekord: 1.12,4
Insprungna pengar: 2 892 938 kronor
Segerprocent: 43
Största seger: Sommartravets Final, Rättvik 2011

Styrka: 10
Speed: 6
Startsnabbhet: 7
Form: 9

Kommentar: Granithård kämpe som inte var med i de stora årgångsloppen utan har tjänat största delen av sina pengar på V75 där han blivit en stor profil. Tog fyra segrar där redan som fyraåring och utvecklades strålande under fjolåret med svenska rekordet 1.13,2 över lång distans i Sommartravets Final som höjdpunkt. Ovan sprinterdistans och fick prova i lördags då han satte upp våldsamt tempo utanpå ledaren, men galopperade med grepp 100 meter från mål på väg mot en fantomtid. Lär sätta fart på loppet om han får travet att stämma.

4 Sanity - Sverige
Kön: valack
Ålder: 6
Tränare: Malin Löfgren
Kusk: Johnny Takter
Rekord: 1.11,3
Insprungna pengar: 3 569 180 kronor
Segerprocent: 55
Största seger: Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst, Solvalla 2011

Styrka: 8
Speed: 8
Startsnabbhet: 8
Form: 10

Kommentar: En "sagohäst" som inledde karriären som en av deltagarna i den första upplagan av Rixallsvenskan, som han vann. Auktionerades sedan ut enligt reglerna i tävlingen och köptes tillbaka till Malin Löfgren av 134 delägare där tränarens glädjetårar i tv är travhistoria på sitt sätt. Har utvecklats enormt senaste halvåret och bollade med den svenska eliten i Silverhästen i november. Är obesegrad sedan dess och en stor publikfavorit.

5 Sebastian K. - Sverige
Kön: hingst
Ålder: 6
Tränare: Lutfi Kolgjini
Kusk: Lutfi Kolgjini
Rekord: 1.10.1
Insprungna pengar: 6 277 697 kronor
Segerprocent: 37
Största seger: Finlandia-Ajo, Vermo 2012

Styrka: 5
Speed: 10
Startsnabbhet: 9
Form: 9

Kommentar: Extremt kvickfotad herre som slog igenom vid vinsten i Kungapokalen som fyraåring. Växte problemlöst in i eliten under fjolåret med andraplatserna bakom Rapide Lebel i båda heaten av Åby Stora Pris som topp. Gav ett härligt formbesked när han sprintade hem Finlandia-Ajo från ledningen för en månad sedan. Blixtrande startsnabb och med en sällsynt förmåga att växla tempo på ett par steg.

6 Rapide Lebel - Frankrike
Kön: valack
Ålder: 7
Tränare: Sebastien Guarato
Kusk: Eric Raffin
Rekord: 1.09,4
Insprungna pengar: 14 539 867 kronor
Segerprocent: 52
Största seger: Åby Stora Pris, Åby 2011

Styrka: 10
Speed: 9
Startsnabbhet: 6
Form: 8

Kommentar: Fransk stridsvagn som i egenskap av valack är utestängd från de största loppen i hemlandet. Har i regel krossat det motstånd han ställts mot de senaste åren, ofta genom att dra sönder fälten från ledningen. Tvåa i Elitloppet i fjol trots startgalopp och skojade med svenska eliten i Åby Stora Pris på hösten. Imponerade enormt i årsdebuten, men floppade i genrepet förra veckan vilket minskade favoritskapet. Oerhört tuff och obrydd av att tåga i spåren.

7 Brioni - Tyskland
Kön: hingst
Ålder: 9
Tränare: Joakim Lövgren
Kusk: Joakim Lövgren
Rekord: 1.09,7
Insprungna pengar: 12 984 565 kronor
Segerprocent: 53
Största seger: Elitloppet, Solvalla 2011

Styrka: 7
Speed: 9
Startsnabbhet: 8
Form: 9

Kommentar: Storvuxen herre som började starta först som fyraåring och vann 23 av sina första 27 starter. Numera etablerad i världseliten och slutade trea i Elitloppet 2010. Kroknade efter en stenhård öppning i försöket i fjol och nog sig knappt till final. Laddade om på sällan skådat sätt och spurtade ner hela fältet över upploppet. Har inlett 2012 lite tveksamt, men visade nyfunnen storform vid vinsten på nytt rekord i lördags.

8 Yarrah Boko - Norge
Kön: hingst
Ålder: 7
Tränare: Trond Anderssen
Kusk: Ulf Ohlsson
Rekord: 1.10,3
Insprungna pengar: 7 508 184 kronor
Segerprocent: 42
Största seger: Norrbottens Stora Prsi, Boden 2011

Styrka: 10
Speed: 7
Startsnabbhet: 6
Form: 8

Kommentar: Björnstark hårding som föddes i Sverige, men ägts och tränats i Norge hela karriären där han är mycket populär. Inledningsvis mest framgångsrik i långlopp, men slutade fyra i Elitloppet i fjol i första starten över sprinterdistans. Har sedan växt in i världstoppen med segrar i Svenskt Mästerskap och Prix du Luxembourg på Vincennes i vintras. Fyra i genrepet hemma i Oslo Grand Prix. Vill ha hård fart hela vägen och tål att sätta upp den själv.






Bidra till e-Travet!
OBS! Frivilligt bidrag till e-Travets drift via länk till www.Payson.se. Läs mer HÄR.

Signatur/nick:     Lösenord:       


Svara på inlägget

Observera!
Det är enligt lag förbjudet att lägga ut någon annans namn, adress eller andra personliga uppgifter. Ett taget nickname/signatur kan dock inte härledas till en viss persons riktiga namn.

Det är enligt lag förbjudet att förtala någon eller använda kränkande uttalanden om/till någon.

Då e-Travet inte har, eller har tänkt söka utgivningstillstånd, så finns därmed ej heller enligt lag någon ansvarig utgivare. Det innebär också att e-Travet inte ur den aspekten skyddas av grundlagarna, t ex Tryckfrihetsförordningen och Yttrandefrihetsgrundlagen. Den som skriver ett inlägg är därför själv ansvarig för innehållet. Dock har e-Travet rättighet att radera inlägg som anses olämpliga.

När det gäller förtal och/eller kränkande uttalanden så gäller det givetvis även offentliga personer. Dock anses inte konstruktiv kritik som har med offentliga personers offentliga yrkesutövande att göra, som kränkande uttalanden. Alltså kan man kommentera och kritisera kuskar och tränare, precis som tidigare.

Om kopierad text från andra hemsidor/tidningar används, glöm ej ange källan. Från upphovsrättslagen 22 §: "Var och en får citera ur offentliggjorda verk i överensstämmelse med god sed och i den omfattning som motiveras av ändamålet. Lag (1993:1007)." Även för publicerade citat bör källa anges.

Namn:   

Email:   



Rubrik:


Inlägg:


Länk:


Namn på länken:


  

Tillbaka    Skriv nytt inlägg

 

© 2002 - - - 2024-03-28 ©
cissan@e-Travet.nu