--> Favorit    Övrigt    Tillbaka  

Inför Stochampionatet
skapat av cissan ( inloggad ) 2004-07-28 18:40:23 (Läst 1400 gånger)

Istället för att, som jag tidigare sagt, lägga ut vissa händelser bland nyheterna så har jag bestämt mig för att försöka redovisa i en löpande text för hur jag har upplevt årets Stochampionatsvecka. Jo, just vecka. Men jag kommer kanske inte hinna skriva ihop allt ikväll...men jag ska allt göra ett försök. Här kommer del ett, innan vi är framme vid själva helgen.

Jag började ju min resa redan på tisdagen med Orvar full med ungar och husvagnen på kroken. Orvar är min så kallade bil, om nu någon undrar. Inköpt för dragkrokens skull. Resten som följde är inte vackert men de vitala delarna fungerar hjälpligt

Nåväl...vi var framme vid Axevalla travbana vid sjutiden på tisdagkvällen. Vädret kanon och campen nästan helt öde. Några få vagnar utplacerade lite här och var bara. Backade in vagnen på plats, trodde jag, och kopplade loss. Men kom snart underfund med att vagnen skulle stå bra mycket bättre på längden. Så jag satte fyra ungar i jobb med att skjuta runt på husvagnen För inte orkade jag koppla på den igen, inte!

Sen upp med förtältet, och mitt i alltihopa kommer en som jag senare kom att presentera som ?Kastrullmannen? för mina andra inneboende, som skulle komma på fredag. Kastrullmannen undrade om jag behövde hjälp, men var egentligen bara ute efter min kastrull. Visst fick han låna den, för kaffevatten förstod jag ju att han måste kunna koka. Som tack för det blev jag inbjuden på Irish Coffee redan på tisdagkvällen...lagom med en sängfösare när ungarna sent omsider kommit i säng, efter utlovad kvällsmat på McDonalds i Skara.

På onsdagsmorgonen vaknade vi till ljudet av hovar som trampade förbi precis utanför...härligt! Bättre uppvaknande kan man väl inte få? De körde lugna jobb med ett flertal hästar under de timmar vi var kvar på morgonen.... de körde förbi på rakbanan bakom staketet, och kom tillbaka på grusvägen som går inne på ?campingen?. Inte trodde jag de vågade köra med kusarna där...det fanns ju ändock ett antal vagnar utspridda här och var. Ungarna var eld och lågor, de tyckte det var skitkul att få se travhästar på så nära håll. Och ska sanningen fram så tyckte jag det var perfekt....känslan började redan infinna sig inför helgen

Dagen tillbringades sedan på Skara Sommarland, från kl. 10.00 när de öppnade, till kl. 19.00 när de slog igen portarna. Jag kan tala om att jag nu vet hur en packåsna känner sig, även med en vagn dragandes efter sig. Jag åkte åtminstone Bergbanan....och fram till kl. 16 var det i alla fall uppehåll, om än småkallt..så mycket bad blev det inte Därefter öppnades skyarna!

Det går ju inte att smita ut från Sommarland med fyra ungar som ska köra bil, motorcykel, gå på Tivoli mm..så det var bara att kämpa på. Sista timmen regnande det så pass att Sommarland var näst intill avfolkat helt. Förutom då på fyra halvtokiga ungar och en ännu tokigare morsa...som stod mitt i Tivoliland och blåfrös med skrindan full med blöta kläder och en tom kylbag. Eftersom det inte längre var några köer till de olika aktiviteterna så körde ungarna racet. Det var dubbla turer och extrarundor överallt. Det är den här kvällen jag skyller min förkylning på. Kortbyxor och sandaler i ösregn. Iskallt var det också! Men vad gör man inte för barnen???

Sen hem och grilla med ungarna....korv fick duga, men sen hade jag ju lovat att de skulle få grilla marsmallows....*pust* Ja, ja..när grillen svalnat aningens så lyfte jag in den i förtältet...där satt sen fyra rökta böcklingar, men nöjda och varma blev de Och jag blev även den här kvällen inbjuden på Irish, så liiite värmande fick även jag framåt kvällen.

Försökte den här kvällen få igång laddaren till mobilen men lyckades inte. Den som man sätter i tandaruttaget i bilen...fick en svag aning om att den jag köpte bilen av hade nämnt att tändaren inte fungerade...och nu började batteriet sina. Lite illa när man ska bo i husvagn utan el i nästan en vecka. Vad gör man då? När man skulle vara kontaktbar när gästerna var på ingång på fredagen? Frågade så en av kastrullmännen om jag fick låna deras bil över natten, och det gick så bra så

På torsdagen vaknade vi alla i husvagnen av att det knackade på dörren klockan nio. Där står kastrullmannen med en fulladdad mobil Han var dock lite förvånad över att vi allihop sov...men det är tufft med fyra ungar på husvagnsturné! Och dagen efter det stora slaget på Sommarland skulle proviant inhandlas inför helgen och dess gäster. Och det skulle räcka hela helgen, men det blev jag ju varse...att någon mataffär fanns ju inte i det där köpcentrumet som de kallar för Köpstaden. Inte ens ett Systembolag fanns det där! Rena katastrofen ju!

Fick ta med mig ungarna till Skara, men att hitta där var ju värre än att ta sig från Centralen till Sundbyberg. För att inte tala om parkering! Snurrade runt ett tag i centrum och hittade till sist en parkeringsficka. Precis lagom till Orvar, och när jag vred huvudet till vänster så börjar jag jubla! Vi hade perkerat precis utanför Bolaget Nu gällde det bara att hitta en mataffär också. Vi vandrade längs gatan i regnet och kom fram till nåt litet torg, eller åtminstone nåt som liknade det. Bjöd så ungarna på fantastiskt god glass på ett speciellt glassfik så de skulle orka bära sen Kalla det mutor om ni vill, men gott var det!

Hittade sen en ICA-butik ett kvarter bort...därifrån släpade jag och ungarna hela helgens mat och tillbehör till Orvar. Då ringer pappan till de två extrabarn jag har med och undrar var vi är..han hade nämligen i uppgift att befria mig från barn någon gång under torsdagen. Jag sa till honom att jag först måste inhandla en del attiraljer på Bolaget, sen kunde vi ses på Köpstaden. Och givetvis blev det McDonaldskäk igen.

Därefter åkte vi allihop till travbanan igen för att lasta in ungar och deras packning i den andra bilen. Nöjda och belåtna var de, och var sugna på att göra om samma sak nästa år. Swiiiisch! Så var de borta! Och därmed var det min tur att ha lite kul

Fortsättning följer i ?e-Travet On Tour 2004?


Tillbaka

 

© 2002 - - - 2018-09-24 ©
cissan@e-Travet.nu