--> Favorit    Trav    Tillbaka  

Oddstävlingen
skapat av Mr Mike ( inloggad ) 2007-05-01 20:22:12 (Läst 1614 gånger)

Prologen.

Här sitter jag just nu ensam på The George Pub i London och insuper den typiska brittiska pubatmosfären. Puben är charmfullt sliten har högt till tak och är full med glada engelsmän.

Flera av dem har kommit fram och pratat fotboll med mig, Lineker, Brolin och Limpar kommer på tal.
En lite rundnätt engelsman berättar för mig att Gary Lineker inte drog på sig ett enda gult och således inget rött kort under hela sin karriär.
- Men så var han också anfallare, sa jag på knackig engelska.
Engelsmannen som lite lustigt nog hette George fast han inte var ägare av puben skrattade högt åt min kommentar och frågade samtidigt:
- Vilket är herrns favoritlag i England?
Jag hade som liten följt framgångarna för Liverpool som många andra svenskar i min ålder så jag svarade lite försynt Liverpool FC.
Plötsligt fick den halvstore George en förvånad men samtidigt lite ilsken blick.
Han tog plötsligt min arm och drog den bakåt som ett s.k. polisgrepp i Sverige och viskade i mitt öra:
- Du vet väl att Gary Lineker spelade i Everton 1985-86 och vi vann ligan 1985 men Liverpool förstörde våra drömmar om att för första gången ta två raka ligasegrar genom deras seger 1986?
Jaha vad svarar jag på en sådan fråga, tänkte jag för mig själv.
Svarar jag ja så blir jag väl tvungen att strida mot ett antal Everton fans som han hade med sig inne på puben, och svarar jag nej så kommer han väl att påstå att jag inte kan någonting om fotboll.
Jag valde att svara nej och jag försökte få fram att jag egentligen gillar trav mer än fotboll när jag låg där med ansiktet nedtryckt mot bordet.
Jag såg att bartendern började titta mot oss men i samma ögonblick som George hörde ordet ”trotting” så släppte han mig och började med att hissa sitt ölglas för en skål.
En skål som jag lite motvilligt svarade.
Det visade sig att han älskade trav men att det endast fanns trav i norra England med taniga hästar som travade på gräs.
Han hade sett elitloppet på någon utländsk kanal i England och blivit helt såld och frågade om jag ägde en häst som kunde vara aktuell för elitloppet.
Denna gång var det min tur att skratta och jag svarade:
- Med lite träning så.
Samtalet slutade med att jag fick gratisplåtar till derbyt Liverpool-Everton i utbyte mot att han fick följa med på elitloppet.

Jag, Pelle och Anders var en travtrio som brukade hänga på diverse travbanor när tävlingarna såg intressanta ut både spel och sportmässigt.
Den här gången hade Pelle för att krydda vårt besök kommit fram med ett förslag om en liten oddstävling mellan oss.
Tävlingen var individuell och gick ut på att vi skulle satsa 50 spänn vinnare och/eller plats på en häst vardera i första V64-loppet, och sedan skulle vi vända hela vinstbeloppet på ett nytt spel i nästa avd. (Om det inte blev vinst så var man ute ur tävlingen).
Den som lyckas med att sätta sina spel även efter den sista avdelningen skulle få sin flygbiljett betald av de andra två.
Vi diskuterade resmål men för att vi inte skulle bli helt barskrapade om någon skulle lyckas med bedriften att sätta ett vinnare/plats spel i samtliga avdelningar kom vi överens om att det var en flygbiljett till England som stod på spel och att de övriga två skulle bli tvungna att följa med på resan.
Det var öppna kort som gällde och vi satte oss ner med våra vinstkvitton på bordet framför Ströget.
Anders var den av oss som gillade att spela favoriter framför andra.
När det gäller vinnare och platsspel menade han på att man ofta fick väldigt bra betalt på dessa på banan när folk allt för ofta enbart går efter oddstavlan för att spela emot just favoriter istället för att värdera vinstchansen utan påverkan.
Han hade 50kr vinnare på favoriten Davidov ”Ålands bästa häst”.
Pelle är den stora skräll letaren av oss, han är en av få som skulle våga köra sin bil på nitroglycerin.
Han visar upp sitt spelkvitto som visar 25kr V/P på Ball Ball med Hans-Owe i sulkyn.
Jag själv brukar variera mina spel men går gärna emot en favorit om den är svag, konsten är att kunna urskilja när den breda massan är fel ute, för de har oftare fel än de har rätt.
Om mitt drag skulle råka bli favorit är det heller ingenting jag gråter över då är det väl en av gångerna som kollektivet är rätt ute anser jag.
Hur som helst spelade jag 25kr V/P på Taylor Made som jag hoppades skulle ta en längd på Davidov och spåra hela vägen. Jag vågade dock inte sätta hela kapitalet på vinst.

Loppet gick och Taylor Made var oerhört snabb i väg och Davidov hade inte en susning att svara. Davidov hamnade först i rygg ledaren men Sören valde dödens efter 500m.
Ball Ball hade hamnat i 3:e inv. och var mil från segern i detta läget.
Taylor Made varvade på 13,2 och när de svängde in på upploppet såg jag att Zoccer Mickey hade massor kvar i rygg på T. M.
Örjan lättar ändå på tömmarna sista 100m och ger Zoccer Mickey chansen men T.M. sprintar undan.
- Yes! Vilken klockrent start utropade jag.
Pelle fortsatte att titta på hästarna efter mål, han var osäker på om Ball Ball höll tredje platsen i mål.
Kort därefter kom resultatet:
1. Taylor Made 13,1 (40) Kihlström Ö
2. Zoccer Mickey 13,3 (145) Pettersson T
3. Ball Ball 13,5 (598) Sundberg H-O

Taylor Made gav 4 gånger pengarna som vinnare och 2 gånger på plats och jag hade nu ett kapital på 150:-.
Anders bommade på en dålig favorit och var ute ur tävlingen
Pelle hade satt platsoddset på Ball Ball som var 8,10 och var nu uppe i 202,50:-.
Jag började nynna på ”Det ska va’gött och leva” med galenskaparna när jag begav mig mot utbetalnings tillika spelluckan för att lämna in mitt nästa spel som var ett drag som även en galenskapare skulle vara avundsjuk på.


Forstättning följer på Fredag, håll tillgodo...

Tillbaka

 

© 2002 - - - 2018-02-25 ©
cissan@e-Travet.nu