--> Favorit    Trav    Tillbaka  

Oddstävlingen (forts)
skapat av Mr Mike ( inloggad ) 2007-05-03 21:40:47 (Läst 1338 gånger)

Lägger ut fortsättningen redan nu då jag kom på att jag ska se Spindelmannen imorrn + plugga lite V75.
Näst sista delen kommer troligtvis på Söndag.


Det var dags för avd 2 på V64:an och Anders frågade om han fick köpa in sig likt en ”buy in” i poker.
Men de här reglerna var av ”all in” typ, det fanns vare sig någon ”fold” eller ”buy in” knapp.
Anders suckade lite om att det inte fanns några damer att fördriva tiden på heller.
Och han ska vara traventusiast tänkte jag.
Men det är väl så att en travspelare i medgång tycker att det inte finns något bättre spel på marknaden än just att spela på trav medan en spelare som blivit ”utnosad” vid flertalet tillfällen istället föredrar att hålla en negativ attityd till spelet eller agera staketkusk.
Staketkusk finns vad jag vet inte ännu i SAOL. Men där skulle väl definitionen antingen vara ”En kusk som lägger pisken på hyllan” eller ”En travspelare som står ut med staketet med flertalet torskbongar och måste påpeka att det alltid är kuskarnas fel att han/hon aldrig vinner”.

Anders försvann tillslut bort någonstans, förmodligen var det korvtajm.
Jag och Pelle visade på nytt upp våra spelkvitton, Pelle skrattade till lite när han såg mitt spel.
Den där pållen hinner aldrig fram därifrån, det finns inte på kartan.
Mitt lir var rubbet V/P på nr 15 Super Easy. När Pelle menade på att Super Easy var chanslös började pulsen konstigt nog att öka, dem ska ju i.a.f. köra om det tänkte jag för mig själv.
Pelle visade upp sitt kvitto stolt och rak i ryggen som en tennsoldat.
Jag såg att Pelle den här gången hade lirat en av favoriterna i loppet och det bådade inte gått.
Liret var V/P 101kr på nr 8 Staro Yale. Jag ville säga till honom att Fredde B Larsson lirar man bara om han har en överlägsen häst i loppet som startar från ett bra läge, men det var inte läge att yttra sig om det när jag själv hade lagt detta toklir.

Starten gick och Galena L.B. tog lite förvånande hand om kommandot från ett snävt 4:e spår.
I detta läge kunde jag nästan sätta allt jag hade på att den välstammade Galena L.B. skulle leka hem det här loppet.
Första 1000 gick efter 17,3 och då hade Jorma med I Can Fly resolut kört sig till ledningen och jag kände att det borde bli omöjligt att ta något från kön nu.
Erik Adielsson körde som så ofta nu förtiden offensivt med sitt kapabla sto Kastanjett och nådde fram till dödens och pressade upp tempot ngt.
Jag fick en liten förhoppning om att det kanske trotsallt inte var kört.
700 kvar började det att röra på sig från kön, främst var det Björn Goop med Ricard som avancerade och var ute ända i 4:e spår 300 kv.
Stefan med Super Easy hade fått en perfekt rygg att gå i, men döm av min förvåning när jag såg att Stefan vred på längst ut vid staketet 300 kvar och bara växlar ned dem över upploppet.

I detta ögonblick kändes det som att jag ägde världen och att allt stod still för en stilla sekund, ett vulkanutbrott av endorfiner utsöndrades i kroppen.
Pelle dunkar till mig.
- Det där var det grymmaste, en 17-oddsare rätt ner i byxan.
Jag förstod inte riktigt vad jag ställt till med, men för en sekund kände jag att jag bara ville ta hela vinsten för att betala resan med. Med lite överslagsräkning fick jag fram till att jag skulle inkassera runt 1500 spänn.
- Ska vi stanna frågade jag?
- Vad snackar du om det är klart vi ska se alla loppen, svarade Pelle med en uppretad röst.
- Jag menar att ska vi stanna tävlingen?
- Skojar du eller? Jag har ju fortfarande 195 spänn kvar i.o.m. tredjeplatsen på Staro Yale, och jag ska säga dig det att hade Fredde kommit loss lite tidigare hade du inte haft din stora ledning som du har just nu.
Uff det var med tunga steg jag gick mot utbetalningsluckan trots att jag hade gjort mig en rejäl hacka. I nästa avdelning var Salma Boko storfavorit och det naturliga i detta läge hade ju varit att fegspela med ett V/P lir på Salma Boko.
Men jag har varit med i gemet såpass länge för at veta att en favorit har en större risk att förlora än att vinna och samtidigt hade jag hört att Timo Nurmos hade drabbats av A2 virus i sitt stall och det var ingen garanti att Salma heller var helt frisk.
Det självklara valet var istället att spela plats på andrahandsfavoriten, åtminstone var det dem tankarna jag fick just då. Little Big Horn skulle på pappret susa till ledningen och sådana platsspel gillar jag alltid att lira på i förhand.

- Jag vill vända hela beloppet, plats på nr 2, eller vänta nr 3 menar jag!
- Är du säker på att du vill spela plats på nr 3 nu, frågade damen i luckan.
- Absolut, du får väl större bet än så här ibland eller hur?
- Givetvis men det är inte så att vi som sitter här får provision om du nu tror det?
- Vi kan väl säga så här att om du hjälper mig att sätta alla mina V/P lir så bjuder jag dig på en resa till England, hur låter det?
- Jag har inte tid att diskutera det med dig just nu, men om du vill bjuda mig på en resa så kan jag inte hindra dig.
Hon gav mig spelkvittot och jag tittade ner på det med entusiasm och dödsförakt, 1541 kr på nr 3 stod det skrivet och det fanns ingen återvändo nu.

Jag försökte intala mig själv att om detta spel går till intet så har jag bara förlorat en futtig 50-lapp. Men dem som håller på med spel dagligen eller veckovis vet att man inte släpper en sådan förlust som detta skulle vara i första taget.

Loppet gick och den här gånge hade Pelle valt att mörka sitt spel till det att efter loppet hade gått i mål, han avslöjade dock innan loppet startade att spelet hade suttit på en lärling.
Med den storartade informationen i bakfickan i ett lärlingslopp som detta, var det bara att bevaka sitt eget spel och faktum är att det var tillräckligt jobbigt.
Den största nervositeten släppte dock ganska omgående då Little Big Horn hade gått felfritt och tagit hand om ledningen som förväntat.
I lärlingslopp kan dock allt hända, man kan undra om en lärling överhuvudtaget bryr sig om att kolla på oddstavlan före start som många catchdrivers har avslöjat att dem gör.
Inte av anledningen till att dem skulle ha spelat på loppet som är förbjudet utan för att de vill skaffa sig så mycket info om förutsättningarna inför start.
I lärlingslopp brukar det nämligen hända oväntade saker och körningar lite då och då men just som jag undrade var favoriten Salma Boko var placerad så ser jag hur Johnny B Karlsson begär lite av Salma och får smidigt överta ledningen från Daniel Redén och Little Big Horn redan efter 500m. Vilket kanske inte var så konstigt egentligen då L.B.H. gjorde årsdebut i detta lopp.
Jag var hyfsat nöjd med positionen för mitt platsspel och tempot var klart måttligt med 17,3 första tusen.
Jag tittade på Pelle som verkade titta efter ett ekipage längre ned i fältet.
Med 300 meter kvar verkade dock vinnaren vara klar, Salma fick visserligen lite press på sig sista 500 men ska normalt inte förlora om hon nu bara var fräsch för dagen.
Med bara 20 meter kvar hörs ett litet sus i den lilla folkhopen som står längs med banan.
Jag var tvungen att titta på den stora bildskärmen för att försäkra mig om att jag verkligen såg rätt då jag stod en bit framför mållinjen.
Men Salma Boko hade galopperat bort sig med segern klar och Little Big Horn kunde ta en enkel seger.
Jag brydde mig inte så mycket om att jag inte spelade vinnare på Little Big Horn eftersom det var mycket tur med i bilden för L.B.H, men däremot när jag kunde urskilja att 2:an kom in på en andra plats sved det lite. Ett platsodds på 7,36 hade suttit som en smäck om jag inte hunnit ändra mitt misstag när jag råkade säga nr 2 istället för 3 i luckan.
Men en vinst är alltid en vinst och när jag kom på att jag var uppe i nästan 3.500 spänn nu så kändes det riktigt gott inombords om än lite overkligt, jag kände bara att när ska flytet ta slut?
Pelle kom gåendes mot mig, han hade tidigare rört sig mot mållinjen för att jobba in sitt spel.
Han höll upp kvittot och sa:
- Inte illa pinkat va?
Jag var tvungen att försöka koncentrera mig på Pelles lir trots min uppspelthet.
Han hade lirat 195 spänn kronor plats nr 4 Peach Princess, tydligen efter ett insidertips på plats.
- Lätta pengar eller hur? Jag förstår inte hur en så bra häst kunde bli så bortglömd?
Nu hade han tydligen redan glömt att han precis berättat för mig att det var ett insidertips.
Pelle var nu uppe i 1445kr och jag insåg att det var lönlöst att försöka övertala honom att sluta med tävlingen då åtminstone jag inte känner en mer tävlingsinriktad och speltokig människa än Pelle.
- Snart är vi i mål Kenneth! Hur gick det för dig?
Jag visade försiktigt upp min kupong och jag måste erkänna att det var mig minsann en riktigt skön känsla att se Pelles min när han insåg att han var slagen, eller nåja ett klart underläge i tävlingen.
- Det är omöjligt har du fuskat?
- Jovisst jag slänger gärna in 1541 kr på ett ”fusklir” utan vidare, sa jag ironiskt till Pelle.
- Okej jag är imponerad men ju mer vinst du har desto tyngre faller du vid ett felspel,
kom ihåg det.
Jag började i detta läge få ångest över att vi inte innan hade gjort upp att om någon av oss hade vunnit tillräckligt mycket vinstpengar för att betala 3 flygbiljetter till England t/r så hade vi packat våra väskor och åkt.

Och det skulle visa sig vid ett senare tillfälle att jag skulle få rätt i min ågren.


Tillbaka

 

© 2002 - - - 2018-03-19 ©
cissan@e-Travet.nu