--> Forum   Första sidan   Tillbaka   Nytt inlägg   Information   Vett och etikett   Smiley-mall   Forum i frames   Om e-Travet  



Svar på Svar: Sveriges käraste travare... skapat av  Viroid  2010-07-15 10:42:34 (212,61)


Svar: Sveriges käraste travare...
skapat av  Flashen (84.23.144.112) 2010-07-17 00:16:19 (204,49)

Så här ser jag det som hållit på med travsporten sedan 1959. För att bli "folkkär" krävs nåt väldigt speciellt. På min lista finns naturligtvis Ego Boy som 1a. En saga! Rättvikshästen som klådde ett av världens bästa ekipage i skijeheat! Då blåste det orkan på Solvalla för första gången sen ryssgalan 1954! 2a. Legolas som efter 18 raka segrar från debuten och aldrig startat i Gulddivisionen får en inbjudan från USA för att möta de allra bästa travarna i hela världen. Slutade sensationellt knappt slagen 2a efter Ideal du Gazeau! Legolas tog travet till högre höjder, blev verkligen folkkär i ordets rätta bemärkelse. Folk på gatan visste allt om denne Legolas och Thomas Nilsson! Nu hade media vaknat! 3a. Ina Scot. kördes alltsom oftast av en kvinnlig körsven. Vann och hade världsrekordet på 31 raka segrar! Samtliga i tuffast möjliga konkurrens, alltså inbegripet de klassiska loppen som Kriteriet, Derbyt. Samt europaderbyt, Lotterian och som grädde på moset Prix de Amerique! När Mademoiselle Helen Ann Johansson skar mållinjen som etta i PdA bildades ett Ina Scot rum i varje travälskares hjärta! Man får heller inte ett lopp uppkallat efter sig PdA dagen utan anledning..I mina ögon är Ina Scot landets genom tiderna allra bästa travhäst hittils. Järvsöfaks måste väl också kallas folkkär, men att han är kallblod och att han har tveksamma gener tillbaka i tiden gör åtminstone mig lite bakrädd! Sedan har vi ju en del kanoner strax under det som jag vill kalla folkkära. Frances Bulwark som på 50 talet verkligen fick folk att gå man ur huse för att skåda fenomenet! Minns att man spärrade av Kungsgatan i Gävle för att folk vandrade i 4 dubbla led upp till travbanan! När hon blev mamma för första gången blev Frances och Sören N. inbjuden till Stora Famnen med Lennart Hyland i TV. På den tiden fanns 1 (en) kanal i TV och det populäraste TV programmet utan konkurrens var Stora Famnen med Lennart Hyland! Där stod alltså plötsligt en lördagskväll Frances Bulwark med sitt föl Francesdotter och Mäster Sören i Väsby Stuteris dress. Oförglömligt och folkkärt!Queen L, den lilla fuxan som också vann PdA och som fick SHJ att kasta körspöet, Copiad som vann 2 Elitlopp på raken och som blev varje Värmlännings angelägenhet! Scotch Fez som vann PdA redan 1950 hade ju oturen att ha 0 mediabevakning under en tid när Sveriges Radio hellre berättade om havreskörden i Ungern än om svenska travframgångar! TVn var inte uppfunnen. Dagens hästar har svårt för att bli folkliga. Det finns ju så många bra och man slår varandra huller om buller. Det skall till nåt alldeles extra! Om Maharajah fortsätter att utvecklas och vinner PdA och Eliloppet nästa år så kanske..Viola Silas har visat sig sårbar och är väl inte ens en säker vinnare av stochampionatet? Ingen i Norrland har ens sett henne live. Commander Crewe är väl numera en helt vanlig snabbloppare?


      Svar: Sveriges käraste travare...  -  Holmis   2010-07-17 17:06:30 (Läst 194 gånger, 16 svar)
      Svar: Sveriges käraste travare...  -  Marabou River   2010-07-17 01:17:34 (Läst 164 gånger, 6 svar)


Bidra till e-Travet!
OBS! Frivilligt bidrag till e-Travets drift via länk till www.Payson.se. Läs mer HÄR.

Signatur/nick:     Lösenord:       


Svara på inlägget

Observera!
Det är enligt lag förbjudet att lägga ut någon annans namn, adress eller andra personliga uppgifter. Ett taget nickname/signatur kan dock inte härledas till en viss persons riktiga namn.

Det är enligt lag förbjudet att förtala någon eller använda kränkande uttalanden om/till någon.

Då e-Travet inte har, eller har tänkt söka utgivningstillstånd, så finns därmed ej heller enligt lag någon ansvarig utgivare. Det innebär också att e-Travet inte ur den aspekten skyddas av grundlagarna, t ex Tryckfrihetsförordningen och Yttrandefrihetsgrundlagen. Den som skriver ett inlägg är därför själv ansvarig för innehållet. Dock har e-Travet rättighet att radera inlägg som anses olämpliga.

När det gäller förtal och/eller kränkande uttalanden så gäller det givetvis även offentliga personer. Dock anses inte konstruktiv kritik som har med offentliga personers offentliga yrkesutövande att göra, som kränkande uttalanden. Alltså kan man kommentera och kritisera kuskar och tränare, precis som tidigare.

Om kopierad text från andra hemsidor/tidningar används, glöm ej ange källan. Från upphovsrättslagen 22 §: "Var och en får citera ur offentliggjorda verk i överensstämmelse med god sed och i den omfattning som motiveras av ändamålet. Lag (1993:1007)." Även för publicerade citat bör källa anges.

Namn:   

Email:   



Rubrik:


Inlägg:


Länk:


Namn på länken:


  

Tillbaka    Skriv nytt inlägg

 

© 2002 - - - 2024-04-26 ©
cissan@e-Travet.nu