Om e-Travet -->    Allmänt     Bakgrund -->    cissan    e-Travet   


Allmänt

e-Travet.nu existerar tack vare alla trevliga besökare. Grundidén har från början varit att besökarna själva ska hålla sajten levande. Det finns alltså inga tipssidor som uppdateras varje dag. Inte ens till V75. Däremot så finns många fina idéer att hämta på forumet som frekvent används till allehanda diskussioner. Där pratas trav, både som sport och spel, men även andra saker. Besökarna har dock ett intresse gemensamt - trav. Då e-Travet har fått fler och fler aktiva besökare så har även önskemål inkommit om ett speciellt forum enbart för V75. Den 27 mars 2005 fick alltså e-Travet tillökning i form av ytterligare ett forum - V75-Forum.

e-Travet är formgiven, uppbyggd och underhålls av cissan. Att sidan kom till beror främst på ett stort travintresse kombinerat med ett brinnande intresse för databaser och internet. Mer om det går att läsa under länkarna ovanför.

Den statistik som finns gäller enbart V75 och uppdateras varje vecka. Där finns bland annat spårstatistik och en sökfunktion där Du kan se hur olika kuskar klarar av att bära favoritskap eller hur ofta de skräller på V75. Från och med maj 2008 måste man vara registrerad och aktiverad användare för att nå det mesta av statistiken/informationen. Läs mer om det här nedanför.

Baninformationen har sammanställts av signaturen Bongo och har integrerats med länksamlingen. De kuskar som e-Travet har hemsidesadressen till finns alltså att hitta under sin hemmabana. Kalendern har också knutits till baninformationen och man kan därifrån klicka sig direkt till respektive banas information.

Som synes så finns inte mycket bilder på e-Travet. Det är medvetet och anledningen är helt enkelt för att både spara utrymme på servern och för att sidan ska laddas snabbare. Vid speciella händelser kommer dock en del bilder finnas, men då på särskilda sidor. Den "vanliga" klick- och popup-reklamen finns inte heller här. Helt enkelt av samma anledning, men även för att jag själv drar mig för att besöka sidor som har blinkande, flimrande reklam och upphoppande fönster överallt.

Sajten är optimerad för Internet Explorer 5.5 och högre, samt upplösning 1024*768. Det mesta ser hyfsat ut även utan detta, men fungerar alltså bäst med dessa inställningar. Har Du inte Internet Explorer, eller en äldre version så kan Du ladda hem den här: Internet Explorer. OBS! Versionen kräver Windows 2000, Windows 98, Windows ME, Windows NT eller Windows XP. Om Du har ett annat operativsystem än de som nämnts här, kan Du säkerligen hitta en passande version av Internet Explorer via samma länk. Länken leder till Microsofts hemsida och e-Travet ansvarar inte för dess innehåll.Registrera och aktivera?

För att komma in på e-Travets community måste man först ha registrerat och aktiverat sitt namn/signatur. Det är dock inget måste för att använda en stor del av sajten. Forum, chatt och en del andra delar har dock extra funktioner och finesser för de med aktivt konto. Till exempel så visas inte IP-adressen om man är inloggad och skriver på forumet.

I communityn får alla användare en egen sida att skriva och lägga in bilder på. Varje användare bestämmer sen själv vilka som kan besöka den egna sidan. Ingen kan alltså se Din sida innan Du har godkänt denne som besökare.

e-Mess och e-Boxen tillhör den interna meddelandefunktionen. Där kan Du skicka och ta emot meddelanden från andra användare. Om Du skickar ett meddelande kan Du även välja att skicka en kopia via mail. Den går då till den mailadress som mottagaren registrerat här på e-Travet. Mottagaren kan se den mailadress Du har registrerat här. Den står nämligen som avsändare. Du som avsändare kan dock aldrig se vilken adress kopian går till om inte mottagaren besvarar Din mailkopia.

Vill man som mottagare inte att den som skickat meddelandet till Dig ska se Din mailadress, loggar man helt enkelt in här på e-Travet och besvarar samma meddelande som finns i Din e-Box. Om Du då inte kryssar för att skicka kopia via mail, så skickas meddelandet endast som e-Mess.

Frågor och funderingar kan ställas via mail, e-Mess eller på forumet!

/cissanTillbaka

 

© 2002 - - - 2024-05-21 ©
cissan@e-Travet.nu