--> Forum   Första sidan   Tillbaka   Nytt inlägg   Information   Vett och etikett   Smiley-mall   Forum i frames   Om e-Travet  



Svar på Vad säger ni om.... skapat av  cissan  2012-02-25 11:23:28 (1106,308)


Svar: Vad säger ni om....
skapat av  Viroid  (81.94.81.160) 2012-03-04 15:02:16 (380,49)

Kritiken är ju inte ny, utan återkommer då och då. Tyvärr är travsporten dåliga på att bemöta kritiken, och att göra något åt den kritik som är befogad.

Om man kikar lite på de fall av djurplågeri som anmäls till åklagare varje år så brukar 100% av de hästar som vanskötts vara dem som inte tävlar. Att stå som sällskapshäst hos någon ägare som inte orkar med längre är en mycket större risk för att bli vanskött, än att tävla.

Detsamma gäller veterinärbehandlingar. Tävlingshästar ses om mycket mer än sällskapshästar där skador ofta får självläka under rätt så lång tid. På samma sätt kan man se sådant som foderkvalitet, rätten att vistas bland andra hästar, att bli ryktad och ompysslad, att få hovarna verkade och skodda med jämna mellanrum etc. Hästar som tävlar hålls i ett mycket bättre skick än icke tävlande hästar.

När det däremot kommer till drivningar i loppen så tycker jag att travet kan göra mera. Idag kan man t.ex. piska en häst så hårt i en upplopsstrid att man får böter, blir avstängd samt anmäld till åklagare, men man får behålla placeringen och prispengarna. Jag tycker det vore självklart att om man drar på sig drivningsböter så blir man också diskvalificerad. Det är ju att fuska.


      Svar: Vad säger ni om....  -  Mikael Öberg   2012-03-05 17:30:47 (Läst 378 gånger, 37 svar)


Bidra till e-Travet!
OBS! Frivilligt bidrag till e-Travets drift via länk till www.Payson.se. Läs mer HÄR.

Signatur/nick:     Lösenord:       


Svara på inlägget

Observera!
Det är enligt lag förbjudet att lägga ut någon annans namn, adress eller andra personliga uppgifter. Ett taget nickname/signatur kan dock inte härledas till en viss persons riktiga namn.

Det är enligt lag förbjudet att förtala någon eller använda kränkande uttalanden om/till någon.

Då e-Travet inte har, eller har tänkt söka utgivningstillstånd, så finns därmed ej heller enligt lag någon ansvarig utgivare. Det innebär också att e-Travet inte ur den aspekten skyddas av grundlagarna, t ex Tryckfrihetsförordningen och Yttrandefrihetsgrundlagen. Den som skriver ett inlägg är därför själv ansvarig för innehållet. Dock har e-Travet rättighet att radera inlägg som anses olämpliga.

När det gäller förtal och/eller kränkande uttalanden så gäller det givetvis även offentliga personer. Dock anses inte konstruktiv kritik som har med offentliga personers offentliga yrkesutövande att göra, som kränkande uttalanden. Alltså kan man kommentera och kritisera kuskar och tränare, precis som tidigare.

Om kopierad text från andra hemsidor/tidningar används, glöm ej ange källan. Från upphovsrättslagen 22 §: "Var och en får citera ur offentliggjorda verk i överensstämmelse med god sed och i den omfattning som motiveras av ändamålet. Lag (1993:1007)." Även för publicerade citat bör källa anges.

Namn:   

Email:   



Rubrik:


Inlägg:


Länk:


Namn på länken:


  

Tillbaka    Skriv nytt inlägg

 

© 2002 - - - 2024-04-27 ©
cissan@e-Travet.nu