--> Forum   Första sidan   Tillbaka   Nytt inlägg   Information   Vett och etikett   Smiley-mall   Forum i frames   Om e-Travet  



Svar på Elitloppet, Heat 2 skapat av  cissan  2012-05-21 21:33:48 (360,48)


Presentation av hästarna
skapat av  cissan  ( inloggad ) 2012-05-21 21:41:18 (322,19)

Försök 2

1 Commander Crowe - Sverige
Kön: valack
Ålder: 9
Tränare: Fabrice Souloy
Kusk: Christophe Martens
Rekord: 1.08,9
Insprungna pengar: 19 532 414 kronor
Segerprocent: 67
Största seger: Oslo Grand Prix, Bjerke 2012

Styrka: 9
Speed: 7
Startsnabbhet: 8
Form: 10

Kommentar: Historisk i Sverige eftersom han inledde karriären med 23 raka segrar från debuten inklusive Svenskt Travderby för Halmstadtränaren Petri Puro. Bytte regi till franske Fabrice Souloy på hösten 2010 och har utvecklats till en av världens bästa hästar. Snabbast genom tiderna i Europa när han sprang makalösa 1.08,9 i Cagnes-sur-Mer i fjol. Har sett strålande ut vid segrar i Olympiatravet och Oslo Grand Prix inför det här och tillhör de stora favoriterna.

2 Orecchietti - Sverige
Kön: hingst
Ålder: 5
Tränare: Stefan Hultman
Kusk: Örjan Kihlström
Rekord: 1.10.5
Insprungna pengar: 2 774 860 kronor
Segerprocent: 55
Största seger: Sprintermästaren, Halmstad 2011

Styrka: 8
Speed: 8
Startsnabbhet: 7
Form: 9

Kommentar: Spännande nykomling i högsta eliten. Ingen tidig årgångstopp, men vann i E3-revanschen i slutet av säsongen som treåring. Utvecklades enormt under vintern och blev kullens sprinterkung med segrar i Fyraåringseliten och Sprintermästaren innan han fick avbryta säsongen på grund av skada. Har galopperat i årets tre starter, men visade sitt kunnande då han reparerade till vinst i The Onions lopp i april. Minst rutinerad i fältet, men en hårding som inte räds att gå utvändigt.

3 Classic Grand Cru - Tyskland
Kön: hingst
Ålder: 9
Tränare: Steen Juul
Kusk: Björn Goop
Rekord: 1.10,8
Insprungna pengar: 5 781 427 kronor
Segerprocent: 31
Största seger: Klosterskogens Elitlopp, Klosterskogen 2011

Styrka: 5
Speed: 9
Startsnabbhet: 8
Form: 9

Kommentar: Sällsynt rutinerad elitloppsdebutant som började tävla redan som tvååring och har utvecklats för varje säsong. Har tävlat i många länder och firat sina största framgångar i Norge med segrar i Rex Rodneys Äreslopp som femåring och de två senaste upplagorna av Klosterskogens Elitlopp. Får nu för första gången ta sig an den samlade världseliten. Oerhört jämn, har aldrig galopperat och bara slutat utanför pengarna i fem av karriärens 107 starter.

4 Oyonnax - Frankrike
Kön: hingst
Ålder: 10
Tränare: Vincent Brazon
Kusk: Kenneth Nielsen
Rekord: 1.10,1
Insprungna pengar:16 526 433 kronor
Segerprocent: 13
Största seger: Prix d´ Amerique, Vincennes 2010

Styrka: 8
Speed: 7
Startsnabbhet: 7
Form: 9

Kommentar: Härdad fransos och fältets ålderman som är ensam i gänget om att ha vunnit världens tuffaste travlopp, Prix d´ Amerique. Har varit med i Elitloppet de två senaste åren utan att lyckas gå till final och ville gärna göra ännu ett försök. Visade gryende storform genom att sluta tvåa i ett storlopp i Caen förra veckan, på fantastiska tiden 1.10,9/2 450 meter. Får överraskande danske Kenneth Nielsen i sulkyn för första gången på Solvalla.

5 Beanie M.M. - Sverige
Kön: hingst
Ålder: 9
Tränare: Morten Waage
Kusk: Johnny Takter
Rekord: 1.10,3
Insprungna pengar: 9 744 909 kronor
Segerprocent: 29
Största seger: Nationernas Pris, San Siro 2011

Styrka: 9
Speed: 6
Startsnabbhet: 7
Form: 8

Kommentar: Matchades ganska sparsamt som unghäst och fick sitt genombrott då han rusade runt på världsrekordtiden 1.10,7 över medeldistans på Solänget 2009. Har sedan varit en flitig deltagare i de största loppen i Norden och tog hem Nationernas Pris på sin första resa till kontinenten. Inledde säsongen med två övertygande segrar i Norge, men visade inte samma gnista som sexa i Oslo Grand Prix. Kommer bäst till sin rätt i lopp som går i hårt tempo hela vägen.

6 Iceland - Sverige
Kön: hingst
Ålder: 8
Tränare: Stefan Melander
Kusk: Stefan Melander
Rekord: 1.10,2
Insprungna pengar: 9 253 032 kronor
Segerprocent: 31
Största seger: Elitloppet, Solvalla 2010

Styrka: 8
Speed: 7
Startsnabbhet: 8
Form: 10

Kommentar: I sina ljusa stunder en världsartist vilket han visade vid vinsten i Elitloppet för två år sedan. Uppträder ojämnt och trivdes till exempel inte alls på Vincennes i vintras. Har sett strålande ut i två raka segrar på Solvalla och fick sin inbjudan då han dundrade runt på 1.10,5 i regnväder. Hade Johnny Takter i sulkyn vid elitloppsvinsten, men har sedan dess fungerat bäst när tränaren Stefan Melander skött tömmarna själv vilket också blir fallet den här gången.

7 Arch Madness - USA
Kön: valack
Ålder: 8
Tränare: Trond Smedshammer
Kusk: Brian Sears
Rekord: 1.08,6
Insprungna pengar: 23 110 521 kronor
Segerprocent: 38
Största seger: Maple Leaf Trotting Classic, Mohawk 2008

Styrka: 8
Speed: 9
Startsnabbhet: 8
Form: 9

Kommentar: Nordamerikas mest meriterade äldre travare. Krigade i årgångstoppen redan som treåring då han avslutade säsongen med att besegra fenomenet Donato Hanover. Sprang gällande världsrekordet 1.09,0 på tusenmetersbana på Pocono Downs 2010. Satte européerna på plats i sin första start på denna sida Atlanten i fjolårets Oslo Grand Prix. Vann sitt elitloppsförsök, men var svag i finalen. Fastlåst trea i Oslo i år och jagar nu revansch på Solvalla.

8 Dileva Käll - Sverige
Kön: sto
Ålder: 6
Tränare: Glen Norman
Kusk: Peter G Norman
Rekord: 1.10,0
Insprungna pengar: 3 726 880 kronor
Segerprocent: 28
Största seger: Sto-SM, Åby 2011

Styrka: 5
Speed: 8
Startsnabbhet: 8
Form: 10

Kommentar: Loppets enda sto och mest oväntade deltagare. Pålitlig finalist i de stora årgångsloppen där hon samlade andraplatser i Oaks, Drottningens Pokal och Stochampionatet. Fick äntligen sin stora seger när hon tog hem Sto-SM i fjol. Bjöds in efter den fartfyllda guldfinalen i lördags då hon spurtade in som tvåa bakom Brioni och blev snabbaste sto på svensk mark genom tiderna på 1.10,0.





Bidra till e-Travet!
OBS! Frivilligt bidrag till e-Travets drift via länk till www.Payson.se. Läs mer HÄR.

Signatur/nick:     Lösenord:       


Svara på inlägget

Observera!
Det är enligt lag förbjudet att lägga ut någon annans namn, adress eller andra personliga uppgifter. Ett taget nickname/signatur kan dock inte härledas till en viss persons riktiga namn.

Det är enligt lag förbjudet att förtala någon eller använda kränkande uttalanden om/till någon.

Då e-Travet inte har, eller har tänkt söka utgivningstillstånd, så finns därmed ej heller enligt lag någon ansvarig utgivare. Det innebär också att e-Travet inte ur den aspekten skyddas av grundlagarna, t ex Tryckfrihetsförordningen och Yttrandefrihetsgrundlagen. Den som skriver ett inlägg är därför själv ansvarig för innehållet. Dock har e-Travet rättighet att radera inlägg som anses olämpliga.

När det gäller förtal och/eller kränkande uttalanden så gäller det givetvis även offentliga personer. Dock anses inte konstruktiv kritik som har med offentliga personers offentliga yrkesutövande att göra, som kränkande uttalanden. Alltså kan man kommentera och kritisera kuskar och tränare, precis som tidigare.

Om kopierad text från andra hemsidor/tidningar används, glöm ej ange källan. Från upphovsrättslagen 22 §: "Var och en får citera ur offentliggjorda verk i överensstämmelse med god sed och i den omfattning som motiveras av ändamålet. Lag (1993:1007)." Även för publicerade citat bör källa anges.

Namn:   

Email:   



Rubrik:


Inlägg:


Länk:


Namn på länken:


  

Tillbaka    Skriv nytt inlägg

 

© 2002 - - - 2024-04-26 ©
cissan@e-Travet.nu