Slaget på Axevalla Hed är över.....e-Bloggen av cissan2008-07-23 00:46:20
Slaget på Axevalla Hed är över.....

...och vinnaren var inte jag. Åtminstone inte om man räknar i kronor och ören, för spelet gick inget vidare. Men som vanligt är det inget jag räknar med, jag ser det som ett intresse och en hobby och såna saker brukar få kosta. Varför inte travintresset skulle få kosta förstår jag inte alls. För de som själva inte är intresserade av just trav, men likväl lägger ner tusentals kronor på andra intressen, måste man tydligen vinna på trav för att vara intresserad av detsamma?

Hur mycket vinner musikälskaren på sina inköpta och/eller olagligt nedladdade skivor? Eller den filmintresserade som slänger ut pengar på biobiljetter och DVD-skivor så snart en premiär är i sikte? Eller de som åker på konsert efter konsert för att se någon eller några av sina favoritartister? Eller för de motorintresserade, där skenar ofta kostnaderna i rasande takt. Jag vet, har själv kört hoj. Service, försäkringar, reparationer med mera. Oavsett om jag vinner eller ej, så har jag i alla fall möjlighet att få tillbaka några kronor på min hobby, all vinst är en bonus! Inte alla intressen som kan ge lite cash tillbaka nån gång ibland.

Men visst finns alltid drömmen om att få vinna storkovan, men det är som sagt inget jag kalkylerar med eller har med i nån spelbudget. Kanske det smäller nån gång, och då jäklar! Men till dess så räknar jag spelpengar som kostnad för min hobby och mitt intresse. Likaså kostnaden för husvagnen som införskaffades förra året, främst just för att slippa jagandet varje år. Antingen låna eller hyra. Nej, det blev jag trött på efter ett antal år. Så sedan förra året har jag en gammal, men väl fungerande vagn för det här tillfället. En alldeles egen dessutom! Med förtält!

Tillbaka till Axevalla då. Även om jag inte vann storkovan så blev jag i alla fall rik på upplevelser. Precis som vanligt alltså! Trevliga människor, en del gamla ansikten och en del nya. Unga som gamla. Men nästan aldrig någon är otrevlig. En och annan överförfriskad lirare får man stå ut med, men börjar man bara diskutera trav, hästar, kuskar, potentiella vinnare så löser det sig! Vi är ju alla där i ett gemensamt intresse, nämligen trav, antingen som spel, sport eller båda delarna.

Funderade och undrade lite om inte travsporten är ganska ovanlig på så sätt att ”vanligt” folk kan campera ihop med de aktiva. Campar kändisbanden ihop med besökarna på Hultfredsfestivalen? Jag vet inte, men har svårt att tänka mig det. Men för att förklara för oinvigda brukar jag säga att Stochampionatshelgen är för travintresserade vad Hultfredsfestivalen är för musikälskare. Man lever, bor och äter med trav omkring sig. Troligen som de aktiva gör hela sitt yrkesverksamma liv, med den skillnaden att det är deras jobb, jag är där för nöjes skull! Ser redan fram emot nästa års Stochampionatshelg. I´ll be there! År 2009 blir åttonde året i rad, inte klokt vad åren går!

/cissanTillbaka

Kommentarer
Klicka på rubrikerna nedan för att se en enskild kommentar tillsammans med originalinlägget,
eller se alla kommentarer i sin helhetTillbaka


Kommentera?
Den här funktionen är främst till för att någorlunda kortfattat kommentera inlägget ovan. Vill Du ha svar och/eller diskussion så får Du troligen bättre gensvar på e-Travets forum. Du godkänner i och med att du skickar kommentaren att Din dators IP-adress, datum och tidpunkt loggas och visas tillsammans med Din kommentar. Är Du inloggad på e-Travet visas inte Din IP-adress!
Kommentarer som strider mot lagen kommer ovillkorligen att raderas samt i grova fall även polisanmälas.

Ditt namn/signatur:


Din mail:


Rubrik:


Inlägg:
Skriv in kombinationen Du ser i det grå fältet ovanför:


  

 

© 2002 - - - 2018-08-15 ©
cissan@e-Travet.nu