Stig H Johansson slutar som travkusk -->  -1-   -2-   -3-  

 En makalös karriär -->  -1-   -2-   -3-   -4-   -5-   -6-   -7-   -8-   -9-   -10-  

Stig H Johansson på presskonferensen där han förklarade sitt beslut att sluta köra lopp.
Foto: Lars Jakobsson.

STOCKHOLM
Stig H Johansson lägger av som travkusk.
En fenomenal karriär som innehållit 6 219 segrar är över.
I kväll på Solvalla kör han sitt allra sista lopp, sedan ska Stig H enbart ägna sig åt tränarrollen.
- Jag har bestämt mig. När jag slutar gör jag det definitivt, säger han.

För 42 år sedan tog en av världens främsta travkuskar sin allra första seger. Segerdefileringen med hästen Zabrina på Hagmyren gav Stig H Johansson mersmak. Minst sagt. När han i kväll kör ut till sitt livs sista lopp, med Ymers Diamant på Solvalla, kan han se tillbaka på en karriär som innehållit allt. Prix d´Amerique-triumfen med Queen L. 1993, och vinsten i Elitloppet med Victory Tilly år 2000, är två av de absolut största höjdpunkterna. I fortsättningen kommer Stig H enbart att uppleva segrar, förluster, glädje och besvikelse, från sidan av tävlingsbanan - som tränare.


Stig H mötte en väl samlad press.
Foto: Lars Jakobsson.

- Reaktioner, motivation, och sinnen blir ju inte fräschare med åren. Samtidigt tycker jag att det mesta har fungerat rätt bra in i det sista. Jag tycker inte om när andra bestämmer åt mig, och därför vill jag sluta innan hästägarna plockar bort sina hästar för att jag inte längre räcker till, säger 60-årige Stig H.
- Jag hoppas att jag kommer känna tillräcklig tillfredsställelse av att träna fram vinnare. Men det kommer säkert kännas när man sitter och tränar unghästar och inbillar sig att det är blivande klasshästar, och sedan inte får vara med och köra i de stora loppen.

Tillbaka

 

© 2002 - - - 2024-05-21 ©
cissan@e-Travet.nu