Barfota utan strumpor o skor....e-Bloggen av cissan2008-09-25 02:01:32
Barfota utan strumpor o skor....

...ska jag vandra med Lähdekorpi i ATG-live. Men han vill nog inte vandra med mig, oavsett vad jag har på fötterna. Skit sak samma, han har gjort hela Sveriges travspelarkår upprörd. Det rör på sig och grymtas i varje hörn. Fiffigt Kari, kanske var det inte bästa sättet att protestera på, men det gav i alla fall resultat. Det snackas överallt.

Mycket tjafs om barfotainformationen och Kari som stor ”spelarhatare” i dramat. Och jag vet inte vad som är rätt eller fel i frågan, bara att jag tycker det är ganska överreklamerat med barfotainformationen? Som dessutom i ATG:s startlistor även i efterhand visar fel alltsomoftast. Vad tycker spelarna om den felaktiga infon där? Jag tycker det är bra mycket värre att det inte går att utläsa i efterhand med vad för skor hästarna startats med.

Går vi tillbaka ett par år så fanns inga krav på tränarna att de skulle lämna information om skoning inför lopp. Var det svårare att hitta vinnarna då? Det vill jag i så fall ha svart på vitt. Nu försvarar jag definitivt INTE de som går ut med information om ”skor på” några dagar innan lopp, och som redan då vet att de kommer köra barfota. Det är vilseledande information och en helt annan sak, men som i alla branscher så är det ett fåtal som förstör ryktet för andra. Lurendrejeri finns överallt, varför skulle travet vara förskonat?

Några skäller oförtrutet på Kari och hans ”spelarkupp” och påstår att han spottar på sina kunder. Jag spelar på trav, men inte fan är jag kund till Kari? Hans kunder är de som har häst i träning hos honom. Det är dem han är skyldig att göra sitt bästa för, annars har han inga kunder kvar snart, samt att värna om hästarnas bästa vad gäller djurskyddslagen. Och det gör han genom att i varje speciellt fall avgöra t ex om hästen behöver skor eller ej. Kanske går hästen fortare barfota, men spelar det ingen roll om hästen i fråga är hovöm och inte kan gå barfota? Jo, troligen kan hästen inte prestera barfota om den är öm i hovarna, och därmed måste någon form av skor på. Och det är mycket som påverkar – väder, temperatur, dagsform och även så sent som i värmning kan något dyka upp.

Jag måste nog erkänna att jag litar på att huvuddelen av de svenska tränarna gör sitt jobb, och därmed utrustar varje häst för att den ska kunna prestera det bästa för varje tillfälle. Sen att det körs prepare då och då, det har alltid funnits och kommar alltid finnas. Och det finns till och med de tränare som villigt säger att den här gången kör vi snällt, vi siktar på ett lopp om två veckor. Jag köper läget, rakt av. Det är en del av travet helt enkelt.

Kan man sköta barfotainformationen på annat vis? Kan man använda infon i syfte att locka folk till banorna? Ge besökarna ett försprång, som det var "förr" Ett mervärde helt enkelt? Nåt att fundera på även om det väl är ungefär så det fungerar idag, med ett antal aktörer som tjänar pengar på samma information. Dvs via betalsajter med ”sista tipsen” och telefonitjänster med ”senaste informationen”. Där om någonstans har vi väl hyenorna, som ska suga ur några kronor extra från de stackars spelarna.

Jag betalar gärna några kronor i månaden för att få se travet live via datorn, men även här kan man ge abonnenterna ett mervärde. Jag har länge sagt att jag vill SE vad som händer på banan. Inte höra en massa skitsnack (paussnack) och skitmusik mellan loppen, jag vill se vilka hästar som är ute på banan mellan loppen, jag vill se och höra intervjuerna både före och efter loppen. Hur ofta får man inte en inzoomad bild på nån hage bakom stallbacken istället för live-bilder från banan? Nån idyllisk träddunge utanför travbanan som nån fotograf fått syn på. Fnys! Vill jag se träd går jag ut i skogen.

Är ursäkten den att kommentatorerna inte finns på plats för att kommentera bilderna så skiter jag i det. Jag vill ändå se det som händer på banan! Det är ju det jag betalar för. Och jag lyssnar nog hellre på banans referenter, intervjuer och kommentatorer än ATG-livens dito. Sedär kan vi spara in en hel årslön inkl. sociala avgifter. Det räcker väl med en som håller låda i liven?

cissan – med rätt att tyckaTillbaka

Kommentarer
Klicka på rubrikerna nedan för att se en enskild kommentar tillsammans med originalinlägget,
eller se alla kommentarer i sin helhetTillbaka


Kommentera?
Den här funktionen är främst till för att någorlunda kortfattat kommentera inlägget ovan. Vill Du ha svar och/eller diskussion så får Du troligen bättre gensvar på e-Travets forum. Du godkänner i och med att du skickar kommentaren att Din dators IP-adress, datum och tidpunkt loggas och visas tillsammans med Din kommentar. Är Du inloggad på e-Travet visas inte Din IP-adress!
Kommentarer som strider mot lagen kommer ovillkorligen att raderas samt i grova fall även polisanmälas.

Ditt namn/signatur:


Din mail:


Rubrik:


Inlägg:
Skriv in kombinationen Du ser i det grå fältet ovanför:


  

 

© 2002 - - - 2018-07-18 ©
cissan@e-Travet.nu