Elitloppspoker!e-Bloggen av cissan2009-04-01 00:58:24
Elitloppspoker!

Ja, som traditionen bjuder så är det dags för upprop (det andra, då Marabou redan har aviserat en gång), till en träff fredagen innan Elitloppet. Nu har jag dock ett förslag på en liten förändring, kanske kan det bli en ny trevlig tradition?

De som varit hemma hos Marabou vet att det är begränsat med övernattningsplatser, förutom de nymockade boxar som AT villigt upplät till trötta pokerlirare förra året. Istället för att hålla pokerturneringen i Sumpan är mitt förslag att tillsammans ta en resa till Åland och spela på färjan.

Jag har redan varit i kontakt med Viking Line och de ser inga problem med upplägget, tvärtom var de, efter många om och men, mycket positiva. Men inte förrän efter en hel del kontakter med olika människor och övertalning av rätt personer.

Då färjan normalt sett är åter i Stockholm 15.30 på lördagen har jag eventuellt lyckats förhandla fram en egen tidtabell just fredagen och lördagen den 29-30 maj. Det hänger just nu på ett par småsaker som jag redogör för längre ner i texten. När överenskommelsen är klar kommer det troligen se ut som följer:

Viking Line tidigarelägger avgången på fredagen några timmar och kan då också garantera att vi är tillbaka strax innan elva på lördagen, lagom att åka raka vägen i egen charterbuss till Solvalla. Jag kan också tillägga att då det krävs ganska många deltagare så kommer kravet inte vara att man deltar i själva pokerturneringen. Det räcker att ta med ett glatt humör och travprogram för hela helgen. För gissa om det kommer snackas trav!

Det är ganska ovanligt att ett bolag som Viking Line ställer upp att justera tidtabeller och specialbehandla gruppresenärer av det här slaget. Nu har jag dock sen en tid tillbaka fört diskussioner med bolaget och förklarat hur livet på travsajterna är och har varit under de drygt tio år jag själv varit aktiv på nätet. Jag har bland annat berättat om våra travträffar som hålls. I början var de väldigt restriktiva och visade inget större intresse. Jag lyckades till sist få tag i en högt uppsatt person som var intresserad av trav, kantänkas! Jag bad personen i fråga surfa runt på diverse travsajter och se sig omkring, helt enkelt.

Lite svalt var intresset fortfarande, ända tills jag tipsade om en del sanna historier under rubriken ”Favoriter” här på e-Travet. När jag berättade att det som skrivs där, så har det mesta hänt i verkligheten och att många inblandade även med högsta sannolikhet kommer anmäla sig till e-Travets Elitloppspokerresa, blev ljudet i skällan annorlunda. Det tillsammans med att några andra personer insåg att på de travsajter som de besökte, fanns en mängd potentiella såpaskådisar, med allt det som krävs med diverse olika personligheter. De ansåg också att de intriger som skapas lite varstans, skulle bli än bättre live istället för på nätet.

Viking Line ställer nu upp med något förskjutna avgångstider, och en egen, privat konferenslokal avsedd för pokerspel ombord är redan bokad. Där kommer finnas servitriser och servitörer (inget fel på servicen i Sumpan, måste jag dock påpeka) som ser till att inga strupar är torra och inga magar tomma. Blir vi tillräckligt många (minst 20 pers) så kan vi få rabatt och troligen även ett paketpris på hela evenemanget, inkl. tilltugg vid pokerbordet, hytter, mat och dryck mm.

Enda kravet Viking Line har är att vi som grupp ställer upp på en specialinspelning av dokumentären ”Färjan”. De vill följa oss (några ända från avresan hemifrån) under hela kryssningen och till dess att bussen släpper av oss vid Solvalla på lördagen. Detta innebär att vi kan genomföra resan till ett mycket bra pris, ja nästan gratis faktiskt! De som vill delta i Elitloppspokern kommer att få VIP-kort laddat med diverse förmåner som gäller på resan. Jag har även planer på att förhandla fram extrapengar till potten i form av sponsring.

Så nu återstår bara frågan, hur många vågar ställa upp? Svara gärna i ett inlägg under detta, men även via mail till cissan@e-travet.nu för definitiv bokning! Ange både i inlägg och i mail vad anmälan gäller, Elitloppspoker och/eller enbart resan, så återkommer jag med uppgifter om detaljerna kring hela evenemanget.

/cissanTillbaka

Kommentarer
Klicka på rubrikerna nedan för att se en enskild kommentar tillsammans med originalinlägget,
eller se alla kommentarer i sin helhetTillbaka


Kommentera?
Den här funktionen är främst till för att någorlunda kortfattat kommentera inlägget ovan. Vill Du ha svar och/eller diskussion så får Du troligen bättre gensvar på e-Travets forum. Du godkänner i och med att du skickar kommentaren att Din dators IP-adress, datum och tidpunkt loggas och visas tillsammans med Din kommentar. Är Du inloggad på e-Travet visas inte Din IP-adress!
Kommentarer som strider mot lagen kommer ovillkorligen att raderas samt i grova fall även polisanmälas.

Ditt namn/signatur:


Din mail:


Rubrik:


Inlägg:
Skriv in kombinationen Du ser i det grå fältet ovanför:


  

 

© 2002 - - - 2018-08-15 ©
cissan@e-Travet.nu