Elitloppskänslan har infunnit sig!e-Bloggen av cissan2009-05-28 02:25:02
Elitloppskänslan har infunnit sig!

En dags arbete, sedan bär det av mot huvudstaden, men jag susar förbi och landar i Sundbyberg förstås! Då blir det trav i dagarna tre, med en del uppfriskande och uppiggande aktiviteter däremellan :-)

Vad gäller Elitloppet är jag kluven, i år känns det mer ovisst än någon gång tidigare jag kan minnas åtminstone. Visst klappar hjärtat för de svenska deltagarna, men orkar vi stå emot de franska? För jag har en känsla av att det är de som vi bör ha mest respekt för.

Intressant är i alla fall att få se Lisa America, sto och bara fyra år är stentufft i de här sammanhangen. Tar hon sig ens till final?

Ska jag tippa med hjärtat måste det bli Commander Crowe, den vackraste av hästar. Med utstrålning som få, och med ett kliv som ingen annan. När han tar ett steg tar de andra tre! Och ändå ser det inte ut att gå undan. Så tycker jag det har sett ut med en Commader Crowe i form, nu är väl den lite, lite tveksam.

Men jag kan inte tänka mig annat än att Petri Puro har ställt i ordning hästen till det bästa. Frågan är dock om han hinner få upp farten i tid att vara med bland de främsta? Nu visade han ju att han hade viss startsnabbhet senast, men är det tillräckligt? Till final hoppas och tror jag han tar sig.

Rent ekonomiskt så har bara Scarlets Aino och Lisa America tjänat mindre pengar. Men dessa två slår han! Från Commanderns heat tror jag han får sällskap till finalen av Buck I St Pat, Nimrod Borealis och Torvald Palema. Kanske, kanske kan Lisa America ta sig vidare, men det låter jag vara osagt, dessutom vet jag inte vem av de yra nämnda sm får styka på foten....kanske den vackre, hemska tanke!

Från det andra heatet blir mina kandidater Ghibellino, Enough Talk, Offshore Dream och Russel November. Take it or leave it!

Elitloppet är dock inget spelobjekt för mig, det är sport på högsta nivå och inga spel i världen kan ge den känslan som en Elitloppsfinal kan. Stämningen före, under och efter är fantastisk! Det känns nästan som om luften tar slut när allt är över.

Ahhhhhhh!

Släpp fångarna loss, det är våååååååååååår!

/cissanTillbaka

Kommentarer
Klicka på rubrikerna nedan för att se en enskild kommentar tillsammans med originalinlägget,
eller se alla kommentarer i sin helhetTillbaka


Kommentera?
Den här funktionen är främst till för att någorlunda kortfattat kommentera inlägget ovan. Vill Du ha svar och/eller diskussion så får Du troligen bättre gensvar på e-Travets forum. Du godkänner i och med att du skickar kommentaren att Din dators IP-adress, datum och tidpunkt loggas och visas tillsammans med Din kommentar. Är Du inloggad på e-Travet visas inte Din IP-adress!
Kommentarer som strider mot lagen kommer ovillkorligen att raderas samt i grova fall även polisanmälas.

Ditt namn/signatur:


Din mail:


Rubrik:


Inlägg:
Skriv in kombinationen Du ser i det grå fältet ovanför:


  

 

© 2002 - - - 2018-02-20 ©
cissan@e-Travet.nu