Jag vill ha ett nummer!e-Bloggen av cissan2009-07-28 00:48:48
Jag vill ha ett nummer!

Nu har man smält intrycken efter Stochampionatshelgen och nu som först har jag tagit mig samman och ska försöka berätta hur jag upplevde min vistelse på Axevalla under tredagarstravet. Fast min berättelse startar redan på torsdagen.

Det blev sammantaget en mycket trevlig upplevelse, som de flesta gånger man intar Travcampen på Axevalla för att umgås med andra travintresserade från landets alla hörn.

Jag inledde alltså min resa på torsdag efter lunch, en färdigpackad husvagn krokades på och sen iväg. Tog det som vanligt ganska lugnt, och var framme vid fyrasnåret ungefär. Men jag höll nästan på att blåsa förbi travbanan på grund av det vägbygge som pågår. Motorväg på gång, tydligen?

Inte följde jag skyltarna inte, jag visste ju var banan låg, men insåg snart att jag kunde blivit tvungen att vända och åka tillbaka. Som tur är var bygget inte klart precis vid gamla avfarten, utan ungefär där fanns nu en rondell som jag gled in på lite snitsigt och sedan rakt in dit autopiloten var inställd på. Travbanan!

Som vanligt blev man väl mottagen vid infarten till banan, men i år sa han bara: ”Jaha, bokat, betalt och klart! Bara att köra in!” Undrar om jag numer börjar bli igenkänd och om man räknas som stammis på det åttonde året? ;-) Därefter gled jag in lite stillsamt (så stillsamt som bara jag kan!) mellan de husvagnar och husbussar som redan intagit campingen. Jag visste ju vart jag skulle ta vägen, samma plats som alla tidigare år. Jag tyckte dock det var fler på plats än det brukar vara på torsdagen.

Även i området där jag brukar ligga var det flera på plats än förut (jag brukar vara bland de första i mitt ”hörn”), men när jag kom fram så såg jag att det var tre lediga platser på ”rätt” ställe. Ställde ekipaget tvärsöver alltihop, klev ut och skulle kolla vilken av de tre skyltarna som hade mitt nummer. Hittade det inte? Var inte min plats på samma ställe längre? Märkligt....430, 429 och 427 fanns, men inte mitt 428? Snurrade runt med bil och vagn ett varv, klev ur igen och kliade mig i huvudet...fram med kartan över platserna, vilken inte heller är lätt att tyda. Mitt nummer finns på kartan, som det alltid gjort, det är samma karta varje år. Och jag visste ju var jag brukade stå och där skulle jag banne mig stå. Så det så! Varför råkar jag ALLTID ut för konstigheter?!?! Och inte fasen åker jag tillbaka för att påpeka att mitt nummer var borta? Att någon knyckt mitt nummer? Eller att de glömt ett nummer? Vad säger man? Jag vill ha ett nummer?

Näej, det här måste lösas smidigt. Körde intill staketet med husvagn och bil, det där skulle nog bli bra? Klev ur, gick ut och tittade...näej....in i bilen, snodde runt med hela ekipaget ett par varv, nån form av voltstart nästan? Intill staketet igen, tätt bakom två av skyltarna med nummer som det inte stod 428 på....nu jäklar fick det vara bra. Jag visste ju att bortanför dessa platser var det öppen yta. När jag kommit på plats och ingen såg, så skulle jag helt sonika flytta bort skyltarna en bit bort. Annars skulle jag ju få någon annans husvagn i mitt förtält?

När jag irrade runt och letade skyltar med nummer, bredvid en skraltig bil och en husvagn från 70-talet, så såg jag i ögonvrån ett gäng killar i en husvagn c:a 20 meter från mig, som tydligen hade uppmärksammat mitt virriga beteende. Och jag förstod ju att de hade roligt, för vem hade inte haft det? En ensam förvirrad blondin i sommarklänning och solglasögon, på en travcamping och hon visste inte var hon skulle parkera bil och husvagn?!?! Skit sak samma, tänkte jag, alltid kul att roa någon?

Nåja, när jag väl var nöjd med hur vagnen stod så klev jag ur bilen och ställde mig igen och funderade....inte kan man börja kroka av vagnen från bilen, veva ner stödben och sätta upp förtält i sommarklänning. Dessutom blåste det rejält så jag började nästan tvivla på att det skulle komma upp något förtält. Svårt nog om man är flera, nästan omöjligt ensam? Hmm....ut med en resväska ur bilen, smög in i husvagnen och kom ut fem minuter senare i avklippta jeans och linne. Nu skulle det jobbas!

En kvart senare var bilen lossad och parkerad, benen nere (ja, stödbenen till husvagnen alltså) och kylskåpet igång på gasolen. Ut med ett par stolar och ett bord, hällde upp ett glas vin och satte mig och väntade på att vinden skulle mojna. En av mina inneboende skulle komma om ett par timmar, då kanske det hade lugnat sig och då skulle vi vara två. Perfekt, tyckte jag. Lite skumt om man pimplar för mycket vin innan man sorterat upp alla pinnar till förtältet, men vad sjutton...vi hade ju fredagen på oss också i så fall? :-)

Fortsättning följer......

/cissanTillbaka

Kommentarer
Klicka på rubrikerna nedan för att se en enskild kommentar tillsammans med originalinlägget,
eller se alla kommentarer i sin helhetTillbaka


Kommentera?
Den här funktionen är främst till för att någorlunda kortfattat kommentera inlägget ovan. Vill Du ha svar och/eller diskussion så får Du troligen bättre gensvar på e-Travets forum. Du godkänner i och med att du skickar kommentaren att Din dators IP-adress, datum och tidpunkt loggas och visas tillsammans med Din kommentar. Är Du inloggad på e-Travet visas inte Din IP-adress!
Kommentarer som strider mot lagen kommer ovillkorligen att raderas samt i grova fall även polisanmälas.

Ditt namn/signatur:


Din mail:


Rubrik:


Inlägg:
Skriv in kombinationen Du ser i det grå fältet ovanför:


  

 

© 2002 - - - 2018-01-23 ©
cissan@e-Travet.nu