Fredag, Del 1: Regn och lillebror på auktion...e-Bloggen av cissan2010-08-11 19:55:28
Fredag, Del 1: Regn och lillebror på auktion...

Återigen regnade det från tidig morgon (eller sen natt?) till eftermiddag ....ähhumm...repris, men så var det faktiskt!

Vaknar ganska....sliten. Det var ju party inatt! Och auktionen är....idag. Ett måste, Lill-Hasses bror måste ju ses, inspekteras och förevigas med bilder. Allt enligt order från Marabou River, som i år åkte till Malta istället för Axevalla och Stochampionatscamping. Visning från 9.00 och det var målet....men eftersom även cissan inte är sämre än att hon kan ändra sig, och vädret hade viss inverkan...så lämnade jag och min inneboende Niles, inte husvagnen förrän vid....halv tolv...kanske? Själva auktionen skulle ju inte börja förrän 12.30 så vi hade ju lite tid att göra av med innan dess ;-) Kommer inte riktigt ihåg om det blev någon konjaksfrukost den här morgonen, men jag misstänker det....eller hur var det nu?

När det väl bar av mot auktionen så ville jag gärna gå förbi skånegrabbarna och åtminstone ställa frågan om de ville följa med över....sagt och gjort, vi klev bort och sa att nu är vi på gång, auktionen nästa! Tveksamma pågar först, men efter två minuter hade de bestämt att de måste följa med och se lillebror de också, sen trodde de ju att cissan skulle ropa in nåt också, och det ville de inte missa....men det var ju inte meningen alls?! Visserligen hade jag kontaktat tränaren och frågat om något var av intresse, och att jag då kunde agera bulvan...men han undrade mest hur många andelar av lillebror jag själv var intresserad av :-) Men både tränare och jag var helt nöjda med dagsläget, kom vi via SMS överens om, tror jag att jag uppfattade läget som?

Nåväl, vi stövlade över till nya körhallen där auktionen skulle äga rum, jag, Niles och tre skånepågar. Skillnaden från föregående auktioner var att det var mycket mer...exploaterat på något vis, inte riktigt lika gemytligt som de två första åren. Bättre för säljare och hästar säkert, men lite mer.....affärsmässigt liksom? Stor körhall/mässhall var det första man såg. Sen klev jag först in på den stora ”stallbacken” och in bland stallarna, med hela sällskapet bakom. Ser så det första stallet och ser bara en bokstav, och har ingen aning om hur de placerat hästarna, dvs i vilket stall, med vilken bokstav. Det första vi såg hade bokstaven G. Vi kliver rakt in....och i andra boxen står lillebror! En jackpot i sammanhanget, då vi slapp leta vidare.

Cissan går givetvis rakt fram till boxen och hälsar på lillebror, tittar på skylten, jämför med programmet/katalogen...och visst, det var lillebror! Det tog knappt en halv minut så stod en herre bakom och frågade om jag ville se hästen. Jo. Det ville ju jag givetvis. Och han tog ut underverket för allmän beskådan omedelbums. Tre minuter från det vi klev in på området, så var hästen ute ur boxen för visning :-) Det kallar jag effektivt! Nu var inte lillebror jättelik storebror, mer än till storleken och de små ponnyhovarna. Det märktes direkt att humöret inte var lika, den här var mer....”om och kring sig”....lite mer bekymrad om omgivningen liksom, istället för nyfiken? Inte lika social som Lill-Hasse var vid första mötet. Lite mer nerver kanske?

Några bilder togs på brorsan, vilket ni ser här ovanför. Lite kul att få hör lite från uppfödaren, eller åtminstone mannen som var där och visade hästarna. Vad jag förstod så var det han som hade hand om hästarna och han berättade att när Lill-Hasse försvann (= såldes 2008 på första Axevalla-auktionen, eller impulsköptes...av Marabou River?) så stod hans tjejkompis kvar i hagen och skrek i två veckor, stackaren. Han berättade också att i år hade de fått en kopia på Lill-Hasse, vilket skulle bli sista avkomman för fölmärren. Ska bli kul att följa, kanske säljer de ytterligare en bror på auktionen nästa år?

Om de får den såld förstås, för det var ingen rush efter ettåringarna i år. Väldigt många förblev osålda eller gick tillbaka till säljaren. Inte mycket action överhuvudtaget på utropen heller. Skånepågarna gav nog upp direkt, för jag såg dem inte efter att vi kollat in brorsan. Jag är dock både envis och nyfiken så Niles och jag satte oss bra till i den stora auktionshallen för att se och ha pejl över visningsringen. Den gemytliga känslan fanns ju inte kvar, men som sagt...det är säkert bättre både för hästar och de som jobbar kring, runt och med auktionen. Brorsan förblev osåld och därmed får man försöka följa upp vart den tar vägen vad det lider.

Vädret var fortfarande trist, grått och blött och det kändes lagom kul att sätta igång engångswebern till lunchdags. Istället klev Niles och jag in på banans krog och åt en dagens, så kan man ju också lösa det? ;-) Därefter släntrade vi tillbaka till campen och husvagnen igen. Själv var jag lite besviken över det dåliga vädret och brist på action på auktionen....

Fredag, Del 2 kommer senare med fler grannar, trav, grill och mer sena nätter, Rite On Line:ares vara eller icke vara...bland annat smått o gott!Tillbaka

Kommentarer
Klicka på rubrikerna nedan för att se en enskild kommentar tillsammans med originalinlägget,
eller se alla kommentarer i sin helhet


fler grannar, trav, grill och mer sena nätter...
kommentar av Holmis (inloggad), 2010-08-15klockan 21:24:28.

Till Holmis
kommentar av Marabou River (inloggad), 2010-08-17klockan 11:24:29.

Brorsan
kommentar av Marabou River (inloggad), 2010-08-17klockan 11:28:46.

Reseskildring....
kommentar av Holmis (inloggad), 2010-09-11klockan 11:22:08.

Kolla in den här hemsidan Holmis
kommentar av Marabou River (inloggad), 2010-09-16klockan 14:02:40.


Tillbaka


Kommentera?
Den här funktionen är främst till för att någorlunda kortfattat kommentera inlägget ovan. Vill Du ha svar och/eller diskussion så får Du troligen bättre gensvar på e-Travets forum. Du godkänner i och med att du skickar kommentaren att Din dators IP-adress, datum och tidpunkt loggas och visas tillsammans med Din kommentar. Är Du inloggad på e-Travet visas inte Din IP-adress!
Kommentarer som strider mot lagen kommer ovillkorligen att raderas samt i grova fall även polisanmälas.

Ditt namn/signatur:


Din mail:


Rubrik:


Inlägg:
Skriv in kombinationen Du ser i det grå fältet ovanför:


  

 

© 2002 - - - 2018-05-25 ©
cissan@e-Travet.nu