Fredag del 2 – avkomma eller komma av sig, spela eller inte spela, det är frågan.e-Bloggen av cissan2010-10-24 11:59:17
Fredag del 2 – avkomma eller komma av sig, spela eller inte spela, det är frågan.

Ska ta en kort resumé av resten som hände under fredagen, samt det som kanske hände och även det som aldrig hände fast det borde kanske ha hänt? Dessutom börjar minnet svikta då det nu är några månader sedan, så nedanstående kanske inte har hänt alls? Bilden har inget med helgen att göra, eller...jo, på sätt och vis. Den är lite grund till det som aldrig hade hänt om inte den varit så....snygg? 

Efter auktionen blev det lite stiltje, en del beroende på väder, en del beroende på att man måste vila nån gång under en sån här hektisk helg ;-)

Efter ett tag kom dock startlistorna fram och loppen pluggades på och vi bestämde att Niles skulle sköta streckspelet V5 till kvällen, och jag V65..tror jag det var? Oberoende av varandras streckande skulle vi komma fram till varsitt system. Jag körde på magkänsla och fick till ett litet system ganska kvickt, så jag var klar en stund före Niles. Började istället kika på stammen på deltagande kusar lite mer ingående, mest för skojs sjull.

Av någon märklig anledning så fastnade min blick direkt på starthästar efter Rite On line och utan att tänka på överenskommelsen att inte kommentera streckloppen (för att Niles och jag skulle tippa utan påverkan av den andre) så kläckte jag ur mig att: Kolla där, där har vi en Rite On Line-are! Det var i första V5 och således inte ett av ”mina” lopp. Niles kikade upp från programmet och sa att den hade han inget streck för, kanske skulle lägga till den och ta bort en annan?

Nej, sa jag, jag skulle ju hållt snattran och du ska tippa efter eget huvud. Bry dig inte om mig, dessutom vinner troligen inte den jag nämnde, är ju inte alls betrodd. Så vi lämnade in våra system och det var dags för start. Jag tänkte en kort tiondelssekund att jag skulle slänga in ett par tior V/P på Rite On Line-avkomman i första V5, men var lite bekväm samtidigt som jag tänkte att helgen är lång och det hinns nog med spel ändå. Dessutom hade vi ju streckspelen att följa.

Första V5-loppet avgjordes, och vem tror ni vann? Jo, just det. Den Rite On Line-avkomman jag hade nämnt fast jag inte skulle nämnt den. Till drygt 33 gånger. Och jag spelade ju inte, fast jag borde ha spelat? Humöret gick från topp till botten och jag tänkte att nu är det ju kört. Kan jag inte ens spela de jag nämner så kommer inga av de ekipage jag framöver, eventuellt tänker spela....nej, de kommer ju inte vinna. Ni vet lagen om alltings jävlighet? Spela och de vinner inte, låt bli och de vinner. Så gick tankarna och spelformen tycktes vara i en svacka.

Några lopp till och några glas vin senare var humöret återigen stigande, man kan ju inte hänga läpp för en missad 33-oddsare? Nädå, men spelet hade lagts på is i några lopp då vi istället hade trevligt sällskap i förtältet och grannar sprang hit och dit och ibland till banan för ett spel. Precis innan V65-3 hade jag återigen börjat studera lite mer ingående i startlistorna och hittade ytterligare en starthäst efter Rite On Line, körd av Erik Adielsson. Men inte heller denna var betrodd, så jag tänkte avstå spel. En herre i förtältet tyckte det var klokt, man kan ju inte läsa stamtavlan och sen spela på det? Eller kan man? Vi diskuterade lite och kom fram till att alla sätt är bra, bara man hittar vinnarna, ungefär?

Några minuter till start av V65-3 så reser sig en av besökarna upp och skulle ge sig iväg för att spela och titta på loppet. Äsch, sa jag. Spela lite på den där Rite On Line-aren åt mig, så kan jag sitta kvar och lyssna. Han tog mina pengar och gick iväg. Efter något varv in i loppet så nämndes ”min” häst och jag reste mig upp för att kika på skärmen. Jisses, det kunde ju till och med bli spännande? Och om det blev, det blev till och med målfoto där det andra ekipaget var storfavorit. Men hade mitt spel hunnit läggas med budbäraren? Om det visste jag inget...ännu.

Precis när resultatet ropades ut: Paisley vann till drygt 22 gånger, med Erik i sulkyn...så kom budbäraren tillbaka med min bong i handen. Då tog jag en liten segerdefilering framför förtältet och hojtade något om att nu fick jag tillbaka det jag borde fått tidigare! På en Rite On Line-are! Jiiihhhaaaa! Jag lyckades lura speldemonerna på en vinnare  Den levde jag på resten av kvällen, även om många andra inte såg det trevliga i just den vinnaren då den rensade friskt bland strecken.....men jag bara jublade och tyckte det var helt fantastiskt kul!

Vädret var fortfarande ostadigt men hade varti hyfsat under eftermiddagen, men när loppen var över gick luften ur lite grann när regnet åter började droppa. Vi satt några i förtältet och pratade, några drog över till ”andra sidan”, men jag och en granne besämde oss för att det kunde vi spara till morgondagen istället. Fredagnatten ägnades åt en hel del utomtravliga diskussioner som inte lämpar sig för tryck här, men engagerade var vi och snacket var mer åt det politiska och vardagliga hållet. Natten blev lång med en del vått innanför västen, och lite mer vått i form av regn. Cissan avslutade natten med att röja i förtältet samt ta en dusch innan läggdags. Det är min strategi för att få varmvatten, på morgonen och under dagen tar det nämligen alltid slut.

Och snart skulle det vara lördag morgon.........Tillbaka

Kommentarer
Klicka på rubrikerna nedan för att se en enskild kommentar tillsammans med originalinlägget,
eller se alla kommentarer i sin helhetTillbaka


Kommentera?
Den här funktionen är främst till för att någorlunda kortfattat kommentera inlägget ovan. Vill Du ha svar och/eller diskussion så får Du troligen bättre gensvar på e-Travets forum. Du godkänner i och med att du skickar kommentaren att Din dators IP-adress, datum och tidpunkt loggas och visas tillsammans med Din kommentar. Är Du inloggad på e-Travet visas inte Din IP-adress!
Kommentarer som strider mot lagen kommer ovillkorligen att raderas samt i grova fall även polisanmälas.

Ditt namn/signatur:


Din mail:


Rubrik:


Inlägg:
Skriv in kombinationen Du ser i det grå fältet ovanför:


  

 

© 2002 - - - 2018-08-15 ©
cissan@e-Travet.nu