Axevalla är över.....e-Bloggen av cissan2011-07-29 03:06:06
Axevalla är över.....


...men minnena finns kvar. Det som inte försvunnit, suddats ut, blandats ihop eller helt enkelt förträngts.

Bilden ovan beskriver hur en halvt påklädd husvagn ser ut när cissan kommit på plats och påbörjat etapp 1, att få ihop ett boende. Klockan är då 17.30 på onsdagen, en dag senare (!) än året innan.

Under kvällen träffar jag på mannen på cykel som jag träffade första året jag hade den här husvagnen och inte hade en aning om hur tältet såg ut. Första gången var det han som hjälpte mig, numer plockar jag pinnar själv! OCH får upp dem med förtältet ovanpå ;-) Han kom i alla fall och hälsade på en sväng (och flera senare förstås) och tog ett glas vin så cissan fick en paus i byggandet.

När jag hämtade vatten så träffade jag på ett gäng tjejer som hade problem med sitt partytält som skulle upp vid deras husbuss. De sågade ner träd (ja, ja...nästan hela träd iaf) närmast stallbacken för att bygga partytält med?!?! Riktigt så långt har jag inte kommit i mina byggartakter, men jag erbjöd mina tjänster, men såga ner träd sträckte jag mig inte till. Dessa tjejer blev de som höll igång cissan hela (nästa) helgen. På både gott och ont *pust*....

Och på vägen hem med vattnet träffade jag på ett par män med starthäst på söndagen, de bidrog med ett paraply - det tyckte de cissan behövde? Trevliga var de och jag var förbi där några gånger till under helgen. Paraplyt kom till användning, kan tilläggas, till dessa mäns förtjusning. De kände ju igen reklamparaplyt (och mig) på långt håll, så då tjoades det.

När tältet var klart blev jag bjuden till mina kastrullgubbar (också döpta efter händelser från tidigare år) på grillade räkor. Fast...jag fick visst en Irish under tältbyggandet också? Och en grogg lite senare? Eller var det nån annanstans, en annan dag? Jag stövlade i alla fall dit med en flaska vin som bidrag. Gott och trevligt!

Tjejerna pockade på uppmärksamhet och vi tjoade och tjimmade halva (läs hela) natten. De pimplade alldeles för mycket öl, tyckte jag som inte är någon bärsdrickare precis. Så mitt motdrag blev ett rekorderligt bål med jordgubbar, apelsin och lite annat innehåll som gjorde den lite lätt rödrosa och mycket bubblig. Och den nya innedrinken på Axevalla Hed är numer detta specialbål, för den kom att bli vida känd de närmaste dagarna. Mumsigt!

Vi satt och bubblade oss igenom kvällen, ljög och hade nog roligast på campingen den kvällen (det var ju inte så många som kommit, så det var ingen överdrift heller), tror klockan var närmare två när tjejerna drog sig hemåt. Då kom kastrullgubbarna över och vi ljög oss igenom nån timme eller två också. Klockan var nog över tre när jag kravlade mig in i husvagnen...å så var första dagen/kvällen/natten avklarad!

/cissanTillbaka

Kommentarer
Klicka på rubrikerna nedan för att se en enskild kommentar tillsammans med originalinlägget,
eller se alla kommentarer i sin helhetTillbaka


Kommentera?
Den här funktionen är främst till för att någorlunda kortfattat kommentera inlägget ovan. Vill Du ha svar och/eller diskussion så får Du troligen bättre gensvar på e-Travets forum. Du godkänner i och med att du skickar kommentaren att Din dators IP-adress, datum och tidpunkt loggas och visas tillsammans med Din kommentar. Är Du inloggad på e-Travet visas inte Din IP-adress!
Kommentarer som strider mot lagen kommer ovillkorligen att raderas samt i grova fall även polisanmälas.

Ditt namn/signatur:


Din mail:


Rubrik:


Inlägg:
Skriv in kombinationen Du ser i det grå fältet ovanför:


  

 

© 2002 - - - 2018-01-24 ©
cissan@e-Travet.nu