--> Forum   Första sidan   Tillbaka   Nytt inlägg   Information   Vett och etikett   Smiley-mall   Forum i frames   Om e-Travet  



Svar på Minnernas Internet del 3 skapat av  Holmis  2013-10-16 11:05:31 (371,107)


Upplevelser i Chicago
skapat av  Holmis  ( inloggad ) 2013-10-16 11:07:19 (370,86)

Upplevelser i Chicago
skapat av Pelle Pettersson 1999-08-11 01:06:50 (Läst 57 gånger)

Skrivet av Pelle Pettersson (212.151.253.251) den 11 augusti 1999, klockan 01:06:50

Det var i mars 1985. Vi hade under fredagen bilat genom ett snöigt Wisconsin från Wausau ner till Chicago. Vår stora hyrda Chevrolet med sommardäck var inte rolig att ratta i ovädret. Efter en lång resa lämnade vi välbehållna in bilen hos Hertz på O´Hare flygplatsen. En taxi tog oss snabbt in till downtown där vi checkade in på det luxuösa Palmer House.

Vi var ganska slitna efter en intensiv men givande vecka med mycket resande och rundade av kvällen i hotellets fantastiska bar. Lördagen var arbetsfri. PP´s reskamrater lade upp sightseeingen för kommande dag. Men PP hade andra planer.

Den stora galoppbanan Sportsmans Park var ett mycket intressantare utflyktsmål än de höga oregelbundna byggnaderna i centrum och den långa vackra strandpromenaden efter Lake Michigan. Alltså delade vi på oss på lördagen. PP´s reskamrater knallade ut på stan med kameror på magen medan PP letade upp lokaltåget till Sportsmans Park.

En halvtimme senare gick PP in genom grindarna på den härliga anläggningen. Avsikten var att spela några 10-tals dollar som ren avkoppling och mest njuta av den speciella atmosfär som oftast finns på amerikanska banor.

PP köpte en tipstidning, såg ett par lopp och spankulerade runt på området. Efter ett tag slog sig PP ner på en restaurang och beställde in en Chicago Steak och ett par Samuel Adams. Det gavs därmed god tid för analys av nästa lopp.

Hur PP än vände och vred på sin tipstidning så framträdde samma troliga vinnare. Eftersom hästen var nästan minst spelad och stod i 50-1 så tvekade PP ett ögonblick på sin egen analysförmåga. Minuterna gick och loppet kom allt närmare. Sagt och gjort. PP skyndade sig att betala och investerade i nästan sista sekunden $10 på sin favorit. Det hördes i högtalarna att loppet startade så PP rusade ut på publikplats och satte kikaren till ögonen.

Men var fanns hästarna? Banan var tom! Och var fanns publiken? Inte en människa fanns på publikplats! PP var förvirrad. Speakern skrek upphetsat. Vad hade hänt? Var PP död?

Efter en stund knallade PP in i totohallen igen för att finna massor med åskådare runt TV-monitorerna. Just det loppet gick på en annan bana. När PP lyckades tränga sig fram till en monitor ser han till sin förvåning och förtjusning sin häst vinna med halva upploppet. Det var utklassning. Glatt överraskad men också lite skamsen kunde PP några minuter senare hämta ut 500 friska dollar. Dagen hade redan gett ett resultat långt över förväntan.

Med ett ovanligt gott självförtroende (även med PP´s mått mätt) slog sig PP ner med ännu en Samuel Adams för att fortsätta sin vinnande analys. Efter en stunds studier av gamla resultat och ett snabbt räknande på viktdifferenser utkristalliserade sig två hästar, The Senator och Road Runner, ur det ganska stora fältet.

PP skyndade sig till ledvolten där han med erfaren blick studerade sina två tilltänkta spelobjekt och jämförde dem med konkurrenterna. Ingen fara på taket. De var inte bara teoretiskt de bästa hästarna. De såg också bäst ut. PP tillhör den kategorin spelare som gärna spelar högt med en förutbestämd del av redan vunna pengar. Därför skulle det bli en rejäl insats. Men vem skulle vinna av dessa två? Efter moget övervägande satsade PP $160 vinnare på The Senator och $40 på den raka komben The Senator som vinnare och Road Runner som tvåa.

Loppet startade. Distansen var ungefär ett varv på banan. The Senator tog ganska snart ledningen medan Road Runner sladdade i kön. I sista kurvan gick The Senator loss från fältet och segern verkade bli ganska klar. Road Runner förde en helt anonym tillvaro i det bakre fältet.

PP kände sig ganska nöjd. The Senator stod i 8-1 och skulle därmed ge en ganska bra vinst trots allt. Men helt nöjd var inte PP. Han gapar alltid efter de stora pengarna och kunde inte låta bli att känna en viss besvikelse över att komben skulle spricka.

Men vad händer? Mitt på upploppet lösgör sig en häst ur det övriga fältet och spurtar som en skållat troll. Road Runner har fått upp farten! The Senator stannar samtidigt betänkligt. De når mållinjen samtidigt. Det är omöjligt att avgöra vem som är först.

Photo Finish! Keep all bets!

Om Road Runner som står i 10-1 är vinnaren så vinner PP ingenting. Om The Senator är vinnaren så får PP in $160 till 8-1 och samtidigt $40 på en svår komb som kanske ger 100 gånger insatsen.

Minuterna går. PP biter på naglarna. Inget händer. PP biter ännu mer på naglarna.

Då kommer resultatet...

"The winner is...The Senator!"

En lätt skakad PP tänder en cigarr och vandrar in i totohallen. Angelägen att som vanligt se cool ut lämnar han över bongarna till kassörskan utan att röra en min. Hon registrerar bongarna och utbrister !...My God!...This is 7000 dollar... Do you know that?...

Sure, säger PP och tar emot pengarna. Cigarren smakar bättre än vanligt. Lokaltåget lämnas åt sitt öde och återfärden till Palmer House blir i taxi.

Nästa anhalt på resan var Las Vegas - men det är en annan historia...

Vänligen Pelle - IYS Inc.


Länkat via Holmis

Tack Pelle Pettersson!


      Upplevelser i Chicago  -  Excellent X   2013-10-20 18:34:50 (Läst 393 gånger, 70 svar)
           Upplevelser i Chicago  -  Pelle Pettersson   2013-10-21 21:40:32 (Läst 363 gånger, 59 svar)


Bidra till e-Travet!
OBS! Frivilligt bidrag till e-Travets drift via länk till www.Payson.se. Läs mer HÄR.

Signatur/nick:     Lösenord:       


Svara på inlägget

Observera!
Det är enligt lag förbjudet att lägga ut någon annans namn, adress eller andra personliga uppgifter. Ett taget nickname/signatur kan dock inte härledas till en viss persons riktiga namn.

Det är enligt lag förbjudet att förtala någon eller använda kränkande uttalanden om/till någon.

Då e-Travet inte har, eller har tänkt söka utgivningstillstånd, så finns därmed ej heller enligt lag någon ansvarig utgivare. Det innebär också att e-Travet inte ur den aspekten skyddas av grundlagarna, t ex Tryckfrihetsförordningen och Yttrandefrihetsgrundlagen. Den som skriver ett inlägg är därför själv ansvarig för innehållet. Dock har e-Travet rättighet att radera inlägg som anses olämpliga.

När det gäller förtal och/eller kränkande uttalanden så gäller det givetvis även offentliga personer. Dock anses inte konstruktiv kritik som har med offentliga personers offentliga yrkesutövande att göra, som kränkande uttalanden. Alltså kan man kommentera och kritisera kuskar och tränare, precis som tidigare.

Om kopierad text från andra hemsidor/tidningar används, glöm ej ange källan. Från upphovsrättslagen 22 §: "Var och en får citera ur offentliggjorda verk i överensstämmelse med god sed och i den omfattning som motiveras av ändamålet. Lag (1993:1007)." Även för publicerade citat bör källa anges.

Namn:   

Email:   



Rubrik:


Inlägg:


Länk:


Namn på länken:


  

Tillbaka    Skriv nytt inlägg

 

© 2002 - - - 2024-04-26 ©
cissan@e-Travet.nu