--> Forum   Första sidan   Tillbaka   Nytt inlägg   Information   Vett och etikett   Smiley-mall   Forum i frames   Om e-Travet  



Svar på Svar: Var beredda! (ej trav) skapat av  cissan  2011-11-12 11:40:19 (349,87)


Svar: Var beredda! (ej trav)
skapat av  Viroid  ( inloggad ) 2011-11-12 12:43:41 (328,54)

Jag är övertygad om att man på de flesta ställena redan tagit itu med saker och ting så att det inte ser så illa ut som det gjorde där jag jobbade.

Det är viktigt när man tar fram mätdata att det är relevanta saker som mäts. Är det stor skillnad i tidsåtgång på olika orderrader så är det inte rätt värde, utan då får man titta på annat. Artikeln tar upp keso som är lättare än annat, och därmed får man dåliga mätvärden, och det är ju helt fel tänkt. Skall man ha någon nytta av mätvärden måste de vara relevanta.

Jag tror inte att företagens främsta mål med sådana här system är övervakning, för man vinner ingenting på det. Däremot är det naturligtvis så att när man börjar mäta för att hitta möjliga effektivitetsvinster så får man ofta en rätt så detaljerad bild av "effektivitetsläckage" som man måste sätta sig in i, och förklarar inte cheferna varför man ifrågasätter saker (för att de inte förstår jobbet är det vanligaste skälet) så känner man sig förmodligen övervakad. Om vi tar livsmedelsindustrin som exempel så har ju ICA, Coop och Axfood under rätt många år levt rövare med sina leverantörer att priserna måste sänkas, och under inga som helst omständigheter stiga. Anledningen är att konsumenterna köper mer och mer lågpris. Samtidigt vill de anställda ha högre och högre lön. Enda sättet att få den ekvationen att gå ihop är att man blir mer och mer effektiv.

Vad gäller funktionsnedsattas arbetsförmåga så har jag lite högre tankar om dem än vad du har. Någonstans måste vi börja se sambanden mellan att stora kullar vandrar igenom skolsystemet för att som slutbetyg ha IG och blir hänvisad till något slags individuellt program på gymnasiet, och den höga ungdomsarbetslösheten. Det finns väldigt lite enkla arbeten idag, och jag ser inget fel med att man försöker förenkla en del arbeten så att fler klarar av dem.

I övrigt är vi överens. Företag med strulig ledning som inte vet vad de vill, eller förmår ta sig dit man måste, brukar inte lyckas få ordning på företagets organisation heller. Och då går företaget i konkurs, och alla förlorar jobben...


      Svar: Var beredda! (ej trav)  -  cissan   2011-11-12 13:06:24 (Läst 374 gånger, 33 svar)


Bidra till e-Travet!
OBS! Frivilligt bidrag till e-Travets drift via länk till www.Payson.se. Läs mer HÄR.

Signatur/nick:     Lösenord:       


Svara på inlägget

Observera!
Det är enligt lag förbjudet att lägga ut någon annans namn, adress eller andra personliga uppgifter. Ett taget nickname/signatur kan dock inte härledas till en viss persons riktiga namn.

Det är enligt lag förbjudet att förtala någon eller använda kränkande uttalanden om/till någon.

Då e-Travet inte har, eller har tänkt söka utgivningstillstånd, så finns därmed ej heller enligt lag någon ansvarig utgivare. Det innebär också att e-Travet inte ur den aspekten skyddas av grundlagarna, t ex Tryckfrihetsförordningen och Yttrandefrihetsgrundlagen. Den som skriver ett inlägg är därför själv ansvarig för innehållet. Dock har e-Travet rättighet att radera inlägg som anses olämpliga.

När det gäller förtal och/eller kränkande uttalanden så gäller det givetvis även offentliga personer. Dock anses inte konstruktiv kritik som har med offentliga personers offentliga yrkesutövande att göra, som kränkande uttalanden. Alltså kan man kommentera och kritisera kuskar och tränare, precis som tidigare.

Om kopierad text från andra hemsidor/tidningar används, glöm ej ange källan. Från upphovsrättslagen 22 §: "Var och en får citera ur offentliggjorda verk i överensstämmelse med god sed och i den omfattning som motiveras av ändamålet. Lag (1993:1007)." Även för publicerade citat bör källa anges.

Namn:   

Email:   



Rubrik:


Inlägg:


Länk:


Namn på länken:


  

Tillbaka    Skriv nytt inlägg

 

© 2002 - - - 2024-04-26 ©
cissan@e-Travet.nu