Ringside -->  Vem är han?   Vägen till finalen   Guldstallet   På Solvalla   V5-tipset   Avslutningen   Segraren 

Guldstallet

Silverboxen - Det var ett ganska svårt val att välja den första hästen i Silverboxen. Valet föll på Giant Green som hade en lämplig uppgift inom V75 på min hemmabana Umåker vilket var på den första dagen inom Guldstallet, nämligen den 1 maj. Han ledde Bronsdivisionsloppet från start till mål och de första 7.300 poängen i Guldstallet var säkrade. Efter den starten gjorde jag ett litet misstag faktiskt. Jag bytte ut honom precis innan han startade i V75 på Åby veckan efter vilket gjorde att jag missade 200 poäng. Det hade kunnat kosta mig segern. Varför jag gjorde bytet då förstår jag inte idag men det fanns säkert någon jättesmart anledning. Hästen jag satte in hade jag räknat ut från början att jag skulle sätta in. Jag visste att Bosse Eklöf höll Kipketer Zon högt och dom hade siktat på V75-loppet på Dannero i mitten av maj. Han vann det loppet överlägset och det innebar 7050 poäng till. Sedan gjorde han ytterligare en start under Elitloppsetappen men galopperade då bort sig, så några mera poäng fick jag inte från honom då.

Guldboxen - Rotation var det givna valet i Guldboxen då han hade imponerat stort på mig i årsdebuten på Färjestad. Han skulle starta i Finlands största travlopp dagen efter att första etappen började och motståndet såg väldigt ljumt ut. Det gjorde att det var ett givet val att ta honom i Guldboxen. Han vann Finlandia Ajo och det innebar att mitt stall fick in ytterligare 12039 poäng snabbt. Efter den segern valde jag att byta ut honom då, trots att han vann utan att se som bäst ut. Jag valde då att sätta in Gidde Palema istället, vilket visade sig vara vinstdraget. Gidde sopade hem allt som gick att vinna på våren med Elitloppet och Oslo Grand Prix som höjdpunkter. Totalt drog han in 53525 poäng till mitt stall under Elitloppsetappen, vilket var överlägset mest någon häst tjänade under den perioden.

4-åriga hingstar och valacker - Här gjorde jag ett dåligt val i början då jag hade Cash Hammering i boxen. Han gjorde en start och kom då trea och tjänade in 650 poäng. Det var inte tillräckligt bra för mig och han åkte ganska snabbt ut ur boxen. Jag ersatte honom med Egon Brew som var favorit på V75 på Åby och som infriade favoritskapet. Det innebar 7150 trevliga poäng in i stallet. I finalen under elitloppshelgen fick han ett tufft lopp och det räckte bara till en sjätteplats och 290 poäng in till stallet.

4-åriga ston - Det här kom att bli den sämsta enskilda boxen för mig, men ändå den avgörande skulle jag vilja säga. Jag valde först Ginger Ås som startade som storfavorit på Lunch-V5 på Jägersro. Tyvärr vek hon ner sig från ledningen mot den som hade smugit med i rygg och jag fick nöja mig med 1725 poäng. Sedan behöll jag henne i stallet ett tag då jag trodde att hon skulle starta inom kort igen, och jag hittade heller inget att byta ut henne emot. Tyvärr kom hon inte till start så jag behöll henne lite för länge. Med en vecka kvar av etappen så var jag med i toppen och jag kände att det här bytet skulle kunna vara det som avgjorde allt. Jag var tvungen att hitta en vinnare. Valet föll på Euro Staro Grace som hade en stamtavla som får det att dreglas ur munnen på alla som kan lite om trav. Hon är efter avelsmatadoren Supergill och undan toppstoet Gracious Adel som tjänade 1,8 miljoner under sin egen karriär. Euro Staro Grace skulle starta i det danska motsvarigheten till Sto-Sprintern och mötte inte alls märkvärdiga hästar, men fick nöja sig med en andraplats där och 1720 poäng. Då trodde jag för några dagar att chansen till vinsten var borta, men som tur var var den inte det?

3-åringar - Här hade jag tänkt att välja Alexia Ås i båda mina kortsiktiga stall men det gick som sagt inte, vilket sig senare visade sig vara tur. Alexia Ås behöll jag i mitt andra kortsiktiga stall som det inte blev något av med. Det berodde på att hon blev struken till sin tänkta start i början av maj och aldrig kom till start under första etappen. Istället valde jag King Apanage som genast vann sin debut och 3280 poäng var i hamn. De fem första starterna som gjordes i mitt stall under första veckan hade serien 1-1-1-2-3 vilket jag måste säga är lite imponerande. Efter den starten valde jag att byta ut honom och här gjorde jag mitt absolut största misstag under hela tävlingen när jag valde häst i någon box. Jag hade sett Turbo Sund på Solvalla och var fruktansvärt imponerad av honom. Han var det givna valet för mig, men så visade det sig att han var den absolut mest valda hästen. Detta gjorde att jag kände att jag inte vill vara som alla andra och därför valde jag honom inte. Istället valde jag Temple Street som jag visste att Bergh hade stora förhoppningar på. Dessutom hade hon två starter med bara fem dagars mellanrum inplanerade och därför valde jag henne. Hon gjorde inget större väsen av sig i de två starterna men hon fick med sig ett andrapris i alla fall. Sedan hann hon med ytterligare en start under etappen men var då återigen oplacerad, men totalt gav hennes tre starter 2000 poäng till etappen.

Summa summarum
Totalt gav det här 96729 poäng vilket som sagt räckte till seger i den första etappen. Men jag kan säga att det var bra nervöst på vägen hem från Elitloppet när jag visste att det fanns några bakom mig som hade Turbo Sund. Jag hade inte riktigt koll på hur långt efter mig de var, men jag trodde det skulle räcka till seger. Det visade sig också stämma när jag kom hem och kollade på datorn. Segern togs med ?hela? 840 poäng. Efter finalplatsen var klar minskade mitt engagemang ganska mycket under Derbyetappen, då jag inte kunde vinna fler finalplatser. Jag hade heller inte några byten kvar i mitt bästa stall, så det fick bara glida med och det höll sig länge bland topp 10. På slutet dalade det dock lite och hamnade till slut på 22 plats totalt vilket jag trots allt är fullt nöjd med.


Tillbaka

 

© 2002 - - - 2024-06-15 ©
cissan@e-Travet.nu