Ringside -->  Vem är han?   Vägen till finalen   Guldstallet   På Solvalla   V5-tipset   Avslutningen   Segraren 

V5-tipset

Tipsmomentet gick till så att vi skulle göra en V5:a enligt ramen 1x2x3x4x5. Poängen där delades ut genom ramen:

1 rätt = 1 poäng
2 rätt = 2 poäng
3 rätt = 10 poäng
4 rätt = 15 poäng
5 rätt = 20 poäng

Det här blev ganska avgörande för tävlingen. Under V5:an så berättade vi för varandra vad vi hade i de olika loppen. Det slutade med att både jag och Sten Levin hade 4 rätt på V5:an medan de andra tre ?bara? hade 2 rätt. Detta gjorde att jag och Sten hade 13 poängs försprång inför det att frågorna skulle rättas. Alla förstod att det här skulle stå mellan mig och Sten, då 13 poäng var mer eller mindre omöjligt att plocka in på frågorna.

Jag tycker att här var det några som gjorde bort sig i tävlingen, då de tippade ?som vanligt? och försökte vinna mycket pengar på V5:an. De chansade, vilket enligt mig är helt fel då det bara gäller att få flest rätt och inte vinna mycket pengar. Eftersom favoriter trots allt har störst vinstprocent i längden var det bäst att spela på dem och inte chansa bort dem.

Efter att V5:an var inlämnad till tävlingsledningen var det dags för en trerätters middag. Den avnjöts när tävlingsdagen hade börjat, så det blev inte den vanliga maniska följningen av travet. Man nöjde sig med att se loppen och inte bry sig så mycket om värmningarna eller spelet heller för den delen. För att få det vattnas lite i munnen på er kan jag väl dra menyn.

Förrätt: Löjrom med finhackad rödlök och creme fraiche serveras med Mjälloms hårda tunnbröd och smör
Varmrätt: Tournedous med murkelsås serveras med röstipotatis
Efterrätt: Kardemummapannacotta med jordgubbssås

Jag behöver väl inte säga hur gott det var?.


Tillbaka

 

© 2002 - - - 2024-06-15 ©
cissan@e-Travet.nu