Ringside -->  Vem är han?   Vägen till finalen   Guldstallet   På Solvalla   V5-tipset   Avslutningen   Segraren 

På Solvalla

Finalen inleddes med ett besök på Solvallas stallbacke där Annika Lindblom från Travkompaniet visade oss runt. Bland annat i Stefan Hultmans stall där vi fick titta närmare på hästar som Naglo och Sharky Boko, som båda skulle starta senare under dagen. Naglo är en underbar varelse att se på nära håll då det verkligen lyser världsklass om honom. Han kommer nog få en mycket fin vinter i Frankrike i år också. Efter stallbacksturen var det dags att gå upp till Solvallas Festvåning där vi hade ett rum bokat. Där skulle vi äta en god middag och avgöra Guldstallstävlingen.

Först började det med att man bekantade sig lite med motståndarna. Jag insåg direkt att motståndet var stenhårt och att man var tvungen att göra sitt allra yttersta för att ha en chans. Vi satt och kollade lite på värmningarna och drack en kopp kaffe innan allvaret skulle börja. Tävlingen inleddes med att Erik Adielsson kom in och hälsade på och ställde 3 frågor som vardera var värda 3 poäng. De tre frågorna han ställde var något i stil med det här:

1. Var tog jag (Erik Adielsson) min tusende seger?
1) Jägersro X) Halmstad 2) Lindesberg

2. 2000 körde vann jag (Erik Adielsson) den långa E3-finalen med en Tommy Hanné-tränad häst, vilken?
1) Volita du Ling X) Ezamble 2) Kommer tyvärr inte ihåg vilket alternativ det var här

3. I år var jag (Erik Adielsson) med i Kusk-EM, det gick bra. Vilken plats kom jag på?
1) Etta X) Tvåa 2) Trea

Efter den delen var avklarad fick vi en liten pratstund där vi fick prata lite fritt med Erik och ställa frågor. Han berättade om sina chanser under lördagen och söndagen och sen passade jag på och fråga om hur det stod till med Insert Gede och om han hade hunnit kört den någonting. Han svarade då att han precis hade kört ett träningspass på 16/1600 meter, men han sa att det inte kändes som en häst som har tjänat 17 miljoner och varit tvåa i Prix d´Amérique. Men han trodde det var en extrem tävlingshäst som förbättrar sig ordentligt när det blir tävling.

Efter den lilla pratstunden hade vi ett break på 10 minuter där alla ställde sig och kollade på värmningar och pratade lite om de tidigare frågorna.

Sen var det dags för nästa frågeformulär. Det var då 30 stycken frågor värda 1 poäng styck, som vi hade 20 minuter på oss att svara på. Dessa kan Du se under länken "Frågorna" här ovanför.


Tillbaka

 

© 2002 - - - 2024-07-20 ©
cissan@e-Travet.nu